Dukaj sa Gandelom: Unapređenje efikasnosti javne uprave preduslov za ostale reforme

Gandel je rekao da je Slovačka spremna da na svim nivoima pruži podršku u procesu integracije Crne Gore u Evropsku uniju, a pogotovo u oblasti razvoja eUprave i digitalne transformacije javne uprave, imajući u vidu slovačka iskustva u toj oblasti

2032 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave

Unapređenje efikasnosti i efektivnosti javne uprave u Crnoj Gori preduslov je za sve ostale reforme, kazao je ambasador Slovačke u Podgorici Boris Gandel.

Iz Ministarstva javne uprave (MJU) saopšteno je da se resorni ministar Maraš Dukaj sastao danas sa Gandelom.

Gandel je rekao da je Slovačka spremna da na svim nivoima pruži podršku u procesu integracije Crne Gore u Evropsku uniju, a pogotovo u oblasti razvoja eUprave i digitalne transformacije javne uprave, imajući u vidu slovačka iskustva u toj oblasti.

"Unapređenje efikasnosti i efektivnosti javne uprave u Crnoj Gori predstavlja preduslov za sve ostale reforme“, naveo je Gandel.

On je poručio da će Crna Gora imati punu podršku Slovačke u modernizaciji javne administracije, posebno u oblasti elektronske uprave, kao servisa koji će građanima omogućiti da na brz i jednostavan način ostvare svoja prava.

Dukaj je zahvalio na podršci Slovačke Crnoj Gori i istakao da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, kao i da postoji prostor za produbljivanje saradnje u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.

On je, kako je saopšteno, upoznao Gandela sa ciljevima, prioritetima i zadacima MJU, kao i drugim projektima koji su važni za proces reforme javne uprave i digitalizacije.

Dukaj je naglasio da su usmjereni na stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i lokalnom nivou, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad.

"Obostrano je izraženo zadovoljstvo i očekivanje da će se saradnja Crne Gore i Slovačke nastaviti i u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata, razmjenu iskustva i dobrih praksi u dijelu reforme javne uprave“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: