U Nikšiću obilježen Dan novinara: Lokalna vlast se zahvalila "sedmoj sili" na doprinosu za bolje stanje u društvu

"Novinari iz Nikšića dali su i daju veliki doprinos napretku našeg društva i njegovom poboljšanju u svim aspektima. Kritika je dobra za svaku vlast i kako kritike, tako i pohvale mogu doprinijeti da svi zajedno unaprijedimo društveni ambijent"

1672 pregleda 0 komentar(a)
Sa doručka organizovanog za novinare iz Nikšića, Foto: Privatna arhiva
Sa doručka organizovanog za novinare iz Nikšića, Foto: Privatna arhiva

Prvi put nikšićka lokalna vlast odlučila je da obilježi Dan novinara Crne Gore i predstavnicima "sedme sile", kako često nazivaju novinare, čestita praznik i zahvali se što svojim djelovanjem nastoje da doprinesu boljem stanju u društvu i da javnost na profesionalan i objektivan način upoznaju sa svim važnim i manje važnim događajima.

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, organizovao je doručak za novinare iz Nikšića iz svih medija kako bi im se, kako je istakao, zahvalio za doprinos koji daju razvoju društva i dobroj i korektnoj saradnji.

"Novinari iz Nikšića dali su i daju veliki doprinos napretku našeg društva i njegovom poboljšanju u svim aspektima. Kritika je dobra za svaku vlast i kako kritike, tako i pohvale mogu doprinijeti da svi zajedno unaprijedimo društveni ambijent", kazao je Vuković.

Istakao je da mediji moraju biti slobodni i da novinari iz Nikšića objektivno i pravovremeno informišu javnost. Izrazio je želju da događaj postane tradicija i da traje nezavisno od vlasti.

Dan novinara se obilježava 23.januara jer je tog datuma, 1871.godine, izašao prvi broj lista "Crnogorac".

Bonus video: