Prijava zbog izgradnje apartmana: Mještani Crmnice i Virpazara pisali inspekciji povodom rušenja nekadašnje apoteke

Mještani Virpazara i Crmnice nemaju apoteku već pet godina i tim povodom su se više puta obraćali nadležnima i Ministarstvu zdravlja

6182 pregleda 2 komentar(a)
Prostorije nekadašnje apoteke, Foto: Privatna arhiva
Prostorije nekadašnje apoteke, Foto: Privatna arhiva

Stanovnici Crmnice i Virpazara podnijeli su prijavu građevinskoj inspekciji Opštine Bar povodom rušenja prostora nekadašnje apoteke za izgradnju novih apartmana, kako su naveli, bez građevinske dozvole.

U prijavi, koju su dostavili “Vijestima”, zatražili su od nadležnih da ispitaju zakonitost rušenja nekadašnje apoteke.

“Apoteka ‘Galenika’ se nalazi u zajedničkoj zgradi sa ambulantom Virpazar, ima zajednički ulaz za pacijente, parking za zaposlene u ambulanti, Hitne medicinske pomoći i pacijente. Izgradnja apartmana na mjestu apoteke ometaće rad ambulante i nije u skladu sa međunarodnim sanitarnim standardima za zdravstvene ustanove”, navodi se u prijavi protiv NN lica.

Mještani Virpazara i Crmnice nemaju apoteku već pet godina i tim povodom su se više puta obraćali nadležnima i Ministarstvu zdravlja.

“U crmničkom kraju živi oko 1.200 ljudi različite starosti, ali najviše starijih pacijenata sa raznim hroničnim bolestima. Ljeti se povećava broj stanovnika zbog povratka pacijenata iz Podgorici i Bara svojim kućama. Virpazar je i turistički centar, koji svakodnevno tokom sezone posjećuje veliki broj turista iz različitih zemalja. Svim tim ljudima su potrebni ljekovi, sredstva za prvu pomoć, sredstva za ličnu higijenu. Ranije je u Virpazaru bila apoteka i svi su bili zadovoljni”, navodi se u pismu koje je resornom ministarstvu prošlog mjeseca uputilo više desetina Crmničana.

Bonus video: