SIDCG: Ljutica dobio jednoglasnu podršku

"Ponosni smo što je naš model, model SIDCG o osmočasovnom radnom vremenu, dobio neophodnu podršku i uspio biti implementiran u novoj Odluci o radnom vremenu", piše u reagovanju Sindikata

5889 pregleda 49 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Sindikat izabranih doktora
Foto: Sindikat izabranih doktora

Doktor Igor Ljutica je obavijestio članove Sindikata izabranih doktora Crne Gore (SIDCG) o prelasku u Klinički centar Crne Gore (KCCG), inicirao glasanje i dobio jednoglasnu podršku.

To su saopštili iz Glavnog odbora Sindikata reagujući na izjavu direktora Doma zdravlja Glavnog grada Danila Jokića da Ljutica ne može da govori u ime tog sindikata, jer od oktobra prošle godine nije zaposlen u Domu zdravlja.

"U našem sindikatu, dr Jokiću, nalazi se 93 odsto izabranih doktora za odrasle iz cijele Crne Gore, pa samim tim i iz Doma zdravlja Glavnog grada. Prilično smo upoznati sa Vašim potezima kao menadžera, kao i sa odnosom prema ljekarima u Domu zdravlja Glavnog grada i zato možemo biti zahvalni da ovakav Sindikat postoji - ne samo zbog Vas naravno, već i zbog svih koji ne razumiju ili negativno koriste reformu PZZ i narušavaju poziv porodičnog doktora.

Upoznati smo, preko sindikata, sa predlozima koje ste dali za Vašu ustanovu, a tiču se rasporeda radnog vremena - tri radne subote nikako nisu bile prihvatljive.

Ponosni smo što je naš model, model SIDCG o osmočasovnom radnom vremenu, dobio neophodnu podršku i uspio biti implementiran u novoj Odluci o radnom vremenu.

Zasluge kolege dr Igora Ljutice su nemjerljive ne samo za SIDCG već za kompletan sistem primarne zdravstvene zaštite.

Stoga, i dalje dajemo podršku ljudima kao što je dr Ljutica, koji rade isključivo za dobrobit ljekarske profesije".

Bonus video: