Službi zaštite i spašavanja Bar donirana oprema u vrijednosti od 10 hiljada eura

"Ova vrijedna oprema će u velikoj mjeri povećati sposobnost pripadnika Službe zaštite i spašavanja da adekvatno i brzo reaguju u vanrednim situacijama“

2884 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Predstavnici Saveza vatrogasaca-spasilaca, Predrag Milikić, Radivoje Dragojević i predsjednik Saveza Goran Janković uručili su donaciju Službi zaštite i spašavanja Bar u vidu opreme čija vrijednost iznosi oko 10 hiljada eura.

Uručenju opreme je prisustvovao i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičevič.

Donacija je obezbijeđena od strane Operacije Florian koja je osnovana 1995. godine kao humanitarna organizacija vatrogasne i spasilačke službe Velike Britanije koja radi na promociji zaštite života, isporučuje vozila za spašavanje života, opremu, zalihe i tehničku ekspertizu vatrogasnim i spasilačkim službama širom svijeta, saopšteno je iz Opštine Bar.

Oprema koju su barski vatrogasci sastoji se od dva vazdušna jastuka sa pratećom opremom za podizanje teškog tereta prilikom saobraćajnih i drugih nesreća, termovizijska kamera i detektor gasova.

„Ova vrijedna oprema će u velikoj mjeri povećati sposobnost pripadnika Službe zaštite i spašavanja da adekvatno i brzo reaguju u vanrednim situacijama“, poručeno je iz Opštine Bar.

Bonus video: