Mandić: Uloga novinara u svakom društvu od neprocjenjive važnosti

"Današnji dan nas podsjeća da je naša obaveza da zadovoljimo istinu i pravdu kada su u pitanju napadi na novinare, kao i da obezbijedimo siguran ambijent u kojem će moći da slobodno rade svoj važan posao“

2850 pregleda 6 komentar(a)
Mandić, Foto: odjeljenje za odnose sa javnošću Skupštine
Mandić, Foto: odjeljenje za odnose sa javnošću Skupštine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uputio je čestitku povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično, svim novinarkama i novinarima Crne Gore čestitam 23. januar – Dan novinara", navodi se u čestitki.

Mandić je istakao da je uloga novinara u svakom društvu, pa tako i u Crnoj Gori, od neprocjenjive važnosti.

"Njihova istraživačka i kritička misija je upravo ona brana koja čuva kako slobodu misli, tako i slobodu cijele zajednice", dodaje se.

On je kazao da su mnogi novinari dali veliki doprinos, stavljajući sopstvenu i bezbjednost svojih porodica po strani kako bi i Crna Gora "prodisala punim plućima demokratije i slobode".

"Na današnji dan sjećamo se pionira vašeg posla, prvih novinara Glasa Crnogorca sa Cetinja i Narodne misli iz Nikšića, koji su novosti pronijeli širom zemlje i svijeta, kao i onih poput Duška Jovanovića, koji su borbu za slobodno i demokratsko društvo platili svojim životom", piše u saopštenju.

"Današnji dan nas podsjeća da je naša obaveza da zadovoljimo istinu i pravdu kada su u pitanju napadi na novinare, kao i da obezbijedimo siguran ambijent u kojem će moći da slobodno rade svoj važan posao“, zaključio je Mandić.

Bonus video: