Bar: Zelenilo tretiralo biljke i stabla

U Baru sprovedene mjere zaštite i prevencije na javnim površinama

4817 pregleda 1 komentar(a)
Akcija obrezivanja drveća u Baru, Foto: Komunalne djelatnosti
Akcija obrezivanja drveća u Baru, Foto: Komunalne djelatnosti

Službenici sektora Gradsko zelenilo u DOO Komunalne djelatnosti Bar ove i protekle nedelje su sproveli mjere zaštite i prevencije na biljakama i stablima na javnim površinama.

U Ulici Rista Lekića su obavili orezivanje zasada šimšira, a na ostrvima oko kružnog toka u Šušanju su odradili orezivanje lavandi i ruzmarina.

Na šetalištu kod barske Marine vršeno je uklanjanje suvih grana iz krošnji visokih četinara kao i uklanjanje Borovog litijaša iz krošnji četinara u Ulici Vladimira Rolovića. U Makedonskoj ulici vršeno je orezivanje hortenzija.

“Orezivanje palmi nižeg rasta kompletirano je u zoni Morskog dobra, od mosta rijeke Željeznice do plaže “Casablanca”. Orezane su palme nižeg rasta u ulici IV proleterske brigade, i okončano orezivanje palmi na Bulevaru Revolucije. Na parking prostoru ispred tržnice vršena je redukcija krošnji dvije Melije”, saopšteno je iz Komunalnih djelatnosti Bar.

Orezivali su i palme nižeg rasta, a obavljeno je umotavanje biljakaradi zaštite od niskih temperatura.

U Makedonskoj ulici je jak vjetar oborio stablo koje je uklonjeno sa zelene površine. U dvorištu vrtića “Pužić veseljko” vršeno je uklanjanje dva stabla, ligustrum i čempres.

U saradnji sa CEDIS-om, na Črvanju, su uklonili suva stabla borova koja su prijetila padu na kablovima dalekovoda.

Bonus video: