Radiu Tivat u naredne tri godine 750.000 eura iz opštinskog budžeta

"Radio Tivat se obavezuje da Opštini podnosi godišnje izvještaje o realizaciji sadržaja, kao i finansijske i revizorske izvještaje”

2190 pregleda 5 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković

Lokalni javni medeijski servis Radio Tivat i Opština Tivat potpisali su juče trogodišnji ugovor kojim se određuju međusobna prava i obaveze korišćenja sredstava iz gradskog budžeta za realizaciju programskih sadržaja Radio Tivta za naredne tri godine (2024, 2025. i 2026).

"Sredstva namijenjena u ove svrhe opredijeljena su budžetom Opštine Tivat, kod Sekretarijata za društvene djelatnosti, u ukupnom iznosu od 750.000 eura, a utvrđuju se za svaku budžetsku godinu pojedinačno, tj. po 250.000 eura. Radio Tivat se obavezuje da Opštini podnosi godišnje izvještaje o realizaciji sadržaja, kao i finansijske i revizorske izvještaje”, saopšteno je tim povodom iz lokalne uprave.

Opština Tivat je prošle godine za opremu Radio Tivta izdvojila 10.000 eura za nabavku prenosnog linka i predajnika na Obosniku, a krajem godine potpisan je sporazum sa opštinskom Direkcijom za investicije za nabavku nove studijske opreme u vrijednosti oko 65.000 eura.

"S obzirom da Radio Tivat u ovoj godini slavi 42 godine rada, nova oprema, te bolji uslovi rada za zaposlene, dovešće do boljeg kvaliteta programa za slušaoce. Zahvalni smo Opštini Tivat što je prepoznala realne potrebe naše kuće, što je u interesu građana", poručili su tim povodom iz redakcije lokalnog javnog medijskog servisa.

Bonus video: