Potpisan memorandum o saradnji Prirodnjačkog i Muzeja u Tivtu

Prvi projekat interaktivna izložba o klimatskim promjenama

2785 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: JU MiG Tivat
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: JU MiG Tivat

Direktorica Prirodnjačkog muzeja Crne Gore Natalija Čađenović i JU Muzeja i galerija Tivat Danijela Đukić potpisale su u srijedu Memorandum o saradnji te dvije ustanove, što je prvi korak ka realizaciji brojnih aktivnosti koje se planiraju da realizuju u tivatskom muzeju.

Memorandumom je definisano da će dvije institucije sarađivati na razvijanju i održavanju zajedničkih programa, konferencija, radionica i drugih događaja; organizaciji zajedničkih nastupa u vidu promocija, manifestacija i edukacija sa posebnim naglaskom na organizaciju izložbi na kojima bi se prezentovali rezultati zajedničkih aktivnosti.

Takođe, predviđena je i kooperacija na zajedničkoj pripremu projektnih predloga koji bi se finansirali iz nacionalnih ili međunarodnih fondova; razmjena informacija od značaja za ostvarivanje saradnje, te razmjena primjera dobre poslovne prakse.

Direktorice Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i lokalnog Muzeja Tivta su se usaglasile da prva aktivnost bude otvaranje izložbe interaktivnog karaktera za djecu školskog uzrasta u Tivtu. JU Muzej i galerija Tivat u toku trajanja izložbe organizovati konferenciju kojom se planira skrenuti pažnja na održivost, klimatske promjene i održivo-razvojne ciljeve.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić koja je podstakla uispostavljanje partnerskih odnosa dvije institucije, prepoznajući značaj saradnje u domenima razmjene iskustava, promocije održivosti, međuinstitucionalne saradnje i mobilnosti, saopšteno je iz JU Muzej i galerija Tivat.

Bonus video: