Kasni otvaranje privatne gimnazije u Budvi: Upotrebna dozvola, pa onda licenca

Zgrada Akademije znanja je Opštinu Budva koštala 6,6 miliona eura
424 pregleda 0 komentar(a)
akademija znanja, privatna gimnazija budva
akademija znanja, privatna gimnazija budva
Ažurirano: 10.08.2017. 19:44h

Otvaranje prve privatne opšte Gimnazije u Crnoj Gori, čije je sjedište u budvanskoj Akademiji znanja pričekaće, jer zgrada još nema upotrebnu dozvolu.

Novosadska srednja škola “E-Gimnazija” ranije je najavila je da otvara opštu Gimnaziju u Budvi.

„Obavještavamo profesore, roditelje i učenike da naša školska ustanova u osnivanju, očekuje upotrebnu dozvolu za objekat "Akademije znanja" i nakon toga slijedi licenca za početak rada od strane Ministarstva prosvjete. Svima se izvinjavamo za nastalu situaciju koja nije očekivana i nije u našoj odgovornosti. Hvala svima na razumijevanju“, saopštili su na svoj Fejsbuk stranici.

Oni su ranije saopštili da E-Gimnazija iz Novog Sada uskoro otvara novu privatnu gimnaziju u Budvi sa istim konceptom rada.

„To će biti tehnički opremljena i superiorna skola okrenuta učenicima i roditeljima. Savremene tehnike nastave, redovne komunikacije sa roditeljima će značajno uticati na kreativnost i motivaciju učenika i pripremljenost za studije”, navode na sajtu ove obrazovne ustanove.

Iz Opštine su naveli da se privodi kraju procedura oko dobijanja upotrebne dozvolu za Akademiju znanja.

Akademija znanja, koja je Opštinu koštala 6,6 miliona eura, a izgrađena prije osmam godina nema upotrebnu dozvolu. Poslovni aranžman Opštine i podgoričke kompanije “Cijevna komerc”, koja je izvodila radove, po svemu sudeći, nije okončan, jer zgrada nije prošla tehnički pregled. Nakon što je nova opštinska vlast preuzela rukovođenje i ovom zgradom uslijedilo je užurbano pripremanje dokumentacije, kako bi se što prije izvršio tehnički prijem, i zgrada dobila upotrebnu dozvolu.

Pored buduće budvanske Opšte gumnazije, Novosađani su vlasnici i Opšte gimnazije u Novom Sadu, Sportske gimnazije u tom gradu, kao i Opšte gimnazije u Smederevu.

Radi se o privatnoj gimnaziji opšteg tipa, školovanje traje četiri godine sa akcentom na informacione tehnologije i nastavu na visokom tehničkom nivou.

Bonus video: