Berane: Ulica se radi od izbora, ne može se ni do škole

„Ulica je prekopana i tako je stajala čitavu zimu, a zatim i jedan dio proljeća. Tek prije mjesec dana radovi su ponovo intenzivirani, ali im se još uvijek ne nazire kraj“, kaže se u apelu mještana
309 pregleda 1 komentar(a)
Berane, Novo naselje Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Novo naselje Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 10.08.2017. 19:26h

Stanovnici dijela grada Novo naselje, odnosno Ulice Đeda Vojvodića, uputili su apel Direkciji za javne radove Crne Gore da konačnu privedu kraju rekonstrukciju ove značajne saobraćajnice i glavne prilazne ulice tom naselju.

U apelu se podsjeća da je rekonstrukcija ulice započeta neposredno pred parlamentarne izbore u oktobru prošle godine, sa obećanjem da će biti završena u najkraćem roku.

„Ulica je prekopana i tako je stajala čitavu zimu, a zatim i jedan dio proljeća. Tek prije mjesec dana radovi su ponovo intenzivirani, ali im se još uvijek ne nazire kraj“, kaže se u apelu mještana.

Oni kažu da im je zatvaranjem ove ulice za saobraćaj uveliko otežano funkcionisanje.

„Ulica je glavna veza sa ovim najvećim gradskim naseljem. Ta ulica vodi do gradskog stadiona i hale sportova. Takođe i do privatne poliklinike Tesla. Sa te strane je i jedan prilaz gradskoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”. Sve to govori koliko je značajno da se ulica što prije završi i vrati u funkciju“, kažu mještani Novog naselja.

Iz lokalne uprave u Beranama kažu da je čitav posao u nadležnosti državne Direkcije i da ne mogu da utiču na dinamiku radova, ali i da sami svakodneno primaju primjedbe stanovnika tog dijela grada.

Direkcija za javne radove ranije je rekonstruisala Ulicu teramsku i to je trenutno jedna od ljepših ulica u gradu, i tada su radovi trajali duže nego je bilo predviđeno. Ulica Đeda Vojvodića prostire se u produžetku Teramske, samo ih presijeca ulica 29. novembar.

Građani Berana ne sumnjaju da će, kada bude završena rekonstrukcija, ovaj dio grada promijeniti lik, ali ne mogu da shvate da sve ide tako sporo i već spekulišu kako će ulica biti završena pred neke sljedeće izbore.

Direkcija za javne radove Crne Gore, kao investitor, radove na rekonstrukciji Ulice Đeda Vojvodića povjerila je podgoričkom preduzeću Tehnoput.

Apel za ubrzanje i završetak rekonstrukcije ove važne ulice i gradske saobraćajnice ranije su upućivali i predstavnici nekih partijskih lokalnih odbora, kao što je to nedavno učinio lokalni odbor Socijaldemokratske partije.

Bonus video: