Prvo inspekcija, pa izvinjenje

1 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.08.2017. 19:39h

Direktor DDO “Komunalno” Tivat, Tonko Lukšić, reagovao je na tekst “Tivatsko komunalno prepravlja i papire?”, objavljen u jučerašnjim “Vijestima”.

Reagovanje Lukšića prenosimo u cjelosti:

“Povodom naslova u ND “Vijesti od 09.08. 2017. “Tivatsko Komunalno preduzeće prepravlja papire?”, očigledno sračunatog da da proizvede negativne insinuacije kod čitalaca, a imajući u vidu da je u kratkom vremenskom periodu to već drugi naslov na račun DOO “Komunalno” Tivat, istog novinara sa sličnim porukama, predlažemo gospodinu novinaru da se obrati nadležnim inspekcijskim organima, čiji nadzor će na najbolji način demantovati tekstove koji nisu utemeljeni na dobrim namjerama, a štete ugledu Društva. Nadamo se da će nakon tog uslijediti javno izvinjenje novinara”.

Lukšić je reagovao na navode da je to preduzeće raspisalo oglas za prijem na neodređeno vrijeme „stručnog saradnika/ce za naplatu potraživanja“, koji bi trebalo da ima visoko obrazivanje, odnosno diplomu Ekonomskog fakulteta - smjera menadžment i radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci, iako u važećoj sistematizaciji te firme ne postoji takvo radno mjesto, već ranije popunjeno „referent za obradu i naplatu potraživanja i obaveza“, a za njega je predviđena srednja sprema - gimnazija ili ekonomski smjer i radno iskustvo od 6 mjeseci. Navodi se da je Lukšić odlučio da za stalno zaposli svoju dosadašnju privemenu radnicu J.R. koja je, za to mjesto kod Lukšića dobila posebnu preporuku od tivatske DPS čiji je i direktor Komunalnog član.

Bonus video: