Hiljadu eura za prvu bebu rođenu ove godine u Župi nikšićkoj

"Djeca su naša budućnost i jedina garancija opstanka našeg mjesta", rekao je predsjednik MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović

6274 pregleda 25 reakcija 8 komentar(a)
Foto: MZ Župa nikšićka
Foto: MZ Župa nikšićka

Prva rođena beba u ovoj godini u Mjesnoj zajednici (MZ) Župa nikšićka je Đorđije Peković, a njegovim roditeljima, Žaklini i Srđanu, predsjednik MZ Dragoljub Radulović, uz prigodne poklone, uručio je rješenje o novčanoj nadoknadi u iznosu od hiljadu eura. Bračni par Peković, pored Đorđija, imaju i dvogodišnjeg sina Bogdana.

“Na ovaj simboličan način još jednom želimo da ukažemo da su djeca budućnost svakog mjesta i da se svi moramo angažovati kako bi se razvijali programi koji će doprinijeti da se u svakom kutku Crne Gore čuje dječja graja, kako bi učionice vrtića i škola bile pune djece”, poručio je Radulović.

Podsjetio je da je Savjet MZ Župa tokom prošle godine svakom prijavljenom novorođenčetu u toj Mjesnoj zajednici, a bilo ih je dvadesetak, dodijelio novčanu naknadu od po 100 eura.

“Vjerujem da će i novi Savjet MZ Župa nastaviti sa aktivnostima koje će doprinijeti stvaranje boljih uslova za najmlađe stanovnike Župe. Djeca su naša budućnost i jedina garancija opstanka našeg mjesta”, zaključio je Radulović.

Bonus video: