Vraneš formirao komisiju, biće provjerene diplome svih zaposlenih

"Komisija će svaku diplomu čija je validnost sumnjiva proslijediti policiji i tužilaštvu, od kojih očekujemo da će po obećanju raditi brzo i efikasno", kazao je predsjednik Opštine Pljevlja

15447 pregleda 39 reakcija 32 komentar(a)
Vraneš, Foto: Luka Zeković
Vraneš, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš formirao je komisiju koja će se, kako je saopštio, baviti provjerom sumnjivih diploma zaposlenih u Opštini i svim javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač ta lokalna samouprava.

Cilj komisije je, kako je naveo, da provjeri sve fakultetske i srednjoškolske diplome zaposlenih, a svaku sumnju na validnost diplome proslijedi policiji i tužilaštvu.

"Kao što sam najavio, formirao sam Komisiju koja će se baviti provjerom validnosti diploma svih zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Mi smo prva opština u Crnoj Gori koja je pokrenula pitanje ispravnosti diploma. Biće provjerene diplome svih zaposlenih. Prioritetno će se provjeriti diplome sa privatnih fakulteta stečene nakon 2006. godine, a zatim i sve ostale. Komisija će svaku diplomu čija je validnost sumnjiva proslijediti policiji i tužilaštvu, od kojih očekujemo da će po obećanju raditi brzo i efikasno", kazao je Vraneš.

Tvrdi da će cjelokupni rad komisije biti transparentan i da neće biti privilegovanih.

"Država i lokalne samouprave konačno moraju da stanu na put lažnim diplomama čija najezda stvara finansijske troškove i nekvalitet rada institucija, što u konačnom ima urušavanje cjelokupnog sistema funkcionisanja društva", zaključio je Vraneš.

Prijave za provjeru validnosti diploma mogu se dostaviti komisiji putem mejla Kabineta predsjednika opstinapv@t-com.me ili putem telefona na broj 052/321-305. Ističe se da komisija garantuje anonimnost svima koji dostave prijave.

Bonus video: