Od kursa do godišnje plate 100.000$

Da li znate koja profesija osigurava lijep i udoban život, i omogućava rad od kuće, iz drugog grada/države, uz odlične finansijske benefite?

16547 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Coding Giants
Foto: Coding Giants

U modernom dobu, mijenjaju se i potrebe za radnim mjestima. Roditelji često ostaju zbunjeni pred pitanjem – kako posavjetovati i usmjeriti dijete, koju karijeru da odabere, koja vještina mu može obezbijediti stabilnu, sigurnu i komfornu budućnost?!

Iako univerzalan odgovor ne postoji, ono što je izvjesno je da tržište rada zahtijeva sve veći i ozbiljniji stepen poznavanja digitalne pismenosti i programiranja.

Coding Giants
foto: Coding Giants

U Australiji su, na osnovu istraživanja procijenili da će za 10 godina svaki drugi posao u toj zemlji zahtijevati visok nivo programerskog znanja i IT vještina. U izvještaju koji je pripremio Regionalni institut Australije navodi se da će buduće tržište rada imati smanjenje broja poslova koji zahtijevaju niže stepene vještina i da se očekuje povećanje broja bolje plaćenih zanimanja koja podrazumijevaju veći stepen posjedovanja kompleksnijih vještina i znanja a među njima je u vrhu vještina programiranja.

Koje se mogućnosti pružaju programerima u Crnoj Gori?

Već dugi niz godina, nije tajna da programeri u zemlji i inostranstvu zarađuju odlične plate, bez teškoća mijenjaju poslove a potražnja za njihovim znanjem ne jenjava. Naprotiv, potražnja za programerskim vještinama svakodnevno se povećava i stvara programerima veliku prednost u mogućnostima odabira kompanije za rad.

Coding Giants
foto: Coding Giants

Programeri i programerke u našoj zemlji, ukoliko se nisu odlučili za rad iz kancelarije u nekoj od kompanija u našoj zemlji, često tragaju za poslom preko interneta, nalaze zaposlenje u nekoj od inostranih kompanija a svoj život nastavljaju u Crnoj Gori. Jednostavnije rečeno – primaju evropske ili američke plate a žive u zemlji gdje sa takvom visinom primanja mogu da žive lijepo i udobno. Ako imamo na umu podatak da je neki prosjek plate za programera u Americi 100.000 dolara na godišnjem nivou, nameće se zaključak da se sa takvim primanjima u Crnoj Gori može živjeti jedan izuzetno lagodan i komforan život.

Kako pripremiti dijete za karijeru današnjice i budućnosti?

Coding Giants je međunarodna škola programiranja koja posluje u više od deset zemalja svijeta, a već dvije godine uspješno sprovodi kurseve programiranja u Crnoj Gori.

Ova škola programiranja usmjerena je na inovativne oblike obrazovanja i svoj program temelji na najnovijim trendovima u svijetu programiranja. Kurseve pripremaju i sprovode iskusni programeri koji posjeduju bogato iskustvo u obrazovanju djece i mladih. Sav edukativni materijal koji se koristi za potrebe kurseva prilagođen je u potpunosti uzrastu i sposobnostima polaznika.

Cijena Coding Giants semestralnih kurseva koji počinju petog februara snižena je za 25% i sada iznosi 45€ mjesečno, zahvaljujući TLG Global koji je na ovaj način odlučio da stipendira svakog polaznika.

Coding Giants
foto: Coding Giants

Upis polaznika na novi ciklus kurseva programiranja za djecu i mlade je u toku putem sajta www.codinggiants.me ili putem telefona 067/075 – 075.

Moguće je prijaviti se na sljedeće kurseve:

  • Osnove izrade igrica (Scratch, Minecraft)za polaznike uzrasta od 7 do 9 godina;
  • Programi i računarske igre za polaznike uzrasta od 10 do 12 godina;
  • Uvod u programiranje pomoću jezika C# za polaznike uzrasta od 13 do 15 godina i za polaznike uzrasta od 16 do 19 godina.

Omogućite vašem djetetu ulazak u zanimljiv svijet programiranja, i pružite mu priliku da ovlada ovom vještinom koja će mu pomoći da ostvari značajnu prednost kako tokom procesa školovanja tako i tokom građenja karijere.

Koji su sve benefiti za djecu koja ovladaju vještinom programiranja?

Roditelji su danas u čestoj dilemi kada dijete treba zakoračiti stazom programiranja i da li je dijete suviše mlado za takve „podvige“? Navešćemo samo neke od benefita koje učenje programiranja ima na djecu:

-pomaže unapređenju vještine rješavanja problema

-razvija kritičko razmišljanje

-podstiče kreativnost

-jača upornost

-stimuliše logičko razmišljanje

Coding Giants
foto: Coding Giants

Na Coding Giants kursevima, sva djeca uzrasta od 7 godina pa sve do 19 godina mogu pohađati kurs programiranja prilagođen njihovom uzrastu i naučiti da kreiraju sopstvenu video igricu i neke od popularnih programskih jezika. Poslije završenog semestralnog kursa otvaraju se prilike za nova znanja i usavršavanja u sljedećim semestrima, koja djeci otvaraju beskrajne mogućnosti u svijetu programiranja.

Osim semestralnih kurseva, Coding Giants organizuje i besplatne radionice programiranja, kao i webinare o temama koje su značajne za roditelje u digitalnom dobu.

Kako biste bili u toku sa svim aktivnostima koje sprovodi Coding Giants, zapratite ih na društvenim mrežama, instagramu i facebooku.