Barska bolnica bez reumatologa

Ta javna ustanova bez specijaliste od kraja 2021. godine, kada je angažovani doktor odustao

3382 pregleda 6 komentar(a)
Opšta bolnica Bar, Foto: Arhva Vijesti
Opšta bolnica Bar, Foto: Arhva Vijesti

Barska Opšta bolnica “Blažo Orlandić” nema ljekara specijalistu reumatologije, a Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta nije sistematizovano radno mjesto reumatologa.

To je “Vijestima” potvrdio direktor barske bolnice dr Igor Karišik.

Redakciji “Vijesti” su se obraćali Barani, tvrdeći da to što barska bolnica nema reumatologa utiče na njihovo zdravstveno stanje.

“Imam oboljenje kostiju koje traži praćenje stanja snimcima i na osnovu toga dobijam različitu terapiju. Već skoro dvije godine pijem istu jer nema ko niti čime da me snimi. U Domu zdravlja su mi rekli da ne znaju šta da radim osim da idem u Klinički centar Crne Gore, a u bolnici su mi rekli da reumatolog mora da mi da uput za snimanje u KCCG, a reumatologa nema pa sam nastavila da pijem ovu istu”, kazala je V. B., šezdestogodišnjakinja iz Bara.

Ta javna ustanova nema reumatologa od kraja 2021. godine, kada je, kako je kazao Karišik, angažovani doktor odustao.

“Specijalista reumatologije je bio angažovan ugovorom o dopunskom radu za pacijente sa područja opština Bar i Ulcinj do 31. decembra 2021. godine kada je sam odustao iz ličnih razloga”, reka je Karišik.

Karišik je kazao da je barska bolnica u procesu pregovora sa KCCG kako bi se odobrilo angažovanje ljekara putem ugovora o dopunskom radu.

Pojedini Barani sa kojima je novinarka razgovarala kazali su da su, silom prilika, reumatološke usluge potražili u privatnim klinikama u Podgorici i sve završili brzo.

Na pitanje “Vijesti” kako se u barskoj bolnici postupa sa pacijentima kojima su potrebne usluge reumatologa Karišik je odgovorio da se oni upućuju u KCCG.

Bonus video: