NPCG i Park prirode Piva potpisali Sporazum o saradnji

Delić je kazao da će NPCG svojim stručnim iskustvima doprinijeti jačanju zaštite i razvoja PP Piva, kao prvog parka prirode u Crnoj Gori
269 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Delić, Elvir Klica, Foto: Nparkovi.me
Slobodan Delić, Elvir Klica, Foto: Nparkovi.me
Ažurirano: 10.08.2017. 10:29h

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) i Park prirode (PP) Piva potpisali su Sporazum o saradnji koji, kako je saopšteno, predstavlja osnovu za definisanje novih aktivnosti u cilju zaštite prirodnih dobara i promocije vrijednosti zaštićenih područja.

Sporazum su u srijedu potpisali direktori JPNPCG i PP Piva, Elvir Klica i Slobodan Delić.

U saopštenju NPCG navodi se da će to javno preduzeće i PP Piva usmjeriti svoje aktivnosti u cilju jačanja saradnje kroz implementaciju najboljih praksi kada je u pitanju zaštita nacionalnih parkova i zaštićenih područja koja se graniče sa njima.

Klica je kazao da će JPNPCG prenositi svoja višegodišnja iskustva u upravljanju nacionalnim parkovima.

"I zajedno sa PP Piva učestvovati na realizaciji određenih upravljačkih i stručnih programskih aktivnosti na prostoru ovog Parka“, istakao je on.

Navodi se da će, u planiranju daljih aktivnosti, predstavnici NPCG i PP Piva sa pažnjom razmotriti i definisati prioritete u vezi sa zaštitom biodiverziteta, sprovođenjem terenskih aktivnosti u cilju uspostavljanja monitoringa, kao i programa promocije i edukacije na prostoru tog Parka.

Delić je kazao da će NPCG svojim stručnim iskustvima doprinijeti jačanju zaštite i razvoja PP Piva, kao prvog parka prirode u Crnoj Gori.

"Uvjereni smo da ovaj dokument predstavlja početak dobre saradnje i čvrstu osnovu za osmišljavanje i definisanje novih aktivnosti u cilju prevashodno zaštite prirodnih dobara i promocije ukupnih vrijednosti crnogorskih zaštićenih područja“, zaključili su potpisnici Sporazuma.

Bonus video: