Vukićević imenovan za dekana Fakulteta političkih nauka

Vukićević je redovni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, oblast Međunarodni odnosi i diplomatija i aktuelni je rukovodilac Centra za doktorske studije UCG

9015 pregleda 13 komentar(a)
Boris Vukićević, Foto: Ucg.ac.me
Boris Vukićević, Foto: Ucg.ac.me

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore imenovao je za dekana Fakulteta političkih nauka Borisa Vukićevića, za mandatni period 2024 – 2027. godine.

Na sjednici UO UCG, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, Vukićević je izabran na predlog Vijeća Fakulteta političkih nauka, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG Vladimira Božovića.

"Vukićević je redovni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, oblast Međunarodni odnosi i diplomatija i aktuelni je rukovodilac Centra za doktorske studije UCG. U dosadašnjem radu imao je vrlo zapažene rezultate i doprinose razvoju naučnoistraživačkog, umjetničkog i stručnog rada na Fakultetu političkih nauka, za šta je dobio i priznanje Univerziteta Crne Gore. Na Univerzitetu je do sada obavljao više funkcija, gdje je bio prorektor, predsjednik Suda časti i predsjednik Etičkog odbora, rukovodilac doktorskih i magistarskih studija i koordinator nastave, te prodekan FPN-a u tri navrata", saopšteno je iz UCG.

Vukićević je autor jedne monografije, autor ili koautor niza naučnih radova u domaćim i stranim časopisima i zbornicima, uključujući i veći broj radova publikovanih u časopisima koji se nalaze na SSCI/AHCI ili SCOPUS listi, više poglavlja u monografijama izdatim od strane renomiranih međunarodnih izdavača, kao i koautor više stručnih knjiga.

Na UO UCG, pored razmatranja tački dnevnog reda koje se odnose na redovno poslovanje Univerziteta, pokrenut je i postupak za izbor dekana Elektrotehničkog fakulteta.

Bonus video: