Počela rekonstrukcija ulice Voja Deretića u Nikšiću

Radovi se izvode u dvije faze: prva faza obuhvata sanaciju priključka Ulice Voja Deretića na Trebješku ulicu, kao i izgradnju pješačke staze, zelenog pojasa i rasvjete, dok druga faza podrazumijeva sanaciju Ulice Voja Deretića

2469 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, zajedno sa potpredsjednicima Zoranom Tomićem i Mitrom Goranovićem i saradnicima, obišli su radove na rekonstrukcija dijela ulice Voja Deretića, koji su počeli juče.

"Ovo je prvi značajniji projekat koji započinjemo u ovoj godini, koju nastavljamo onako kako smo prošlu i završili - radeći na korist naših građana i zajednice. Preko puta imamo i Vatrogasni dom, koji se takođe izgrađuje, tako da građani mogu vidjeti da ova lokalna samouprava radi u njihovu korist. Ova će ulica zaista biti uređena na jedan adekvatan način, onako kako to pripada ovome prostoru ispod Trebjese, i mislim da će na kraju građani biti zadovoljni“, kazao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, realizacijom pomenutih radova unaprijediće se putna infrastruktura i protok saobraćaja u tom dijelu grada.

"Ono što je mnogo važnije, a čime smo se rukovodili, jeste da se obezbijedi lakši pristup pješacima, koji će moći nesmetano i bezbjednije da prolaze ovom rutom, jer su predviđene šetačke staze i ulična rasvjeta, i sve ono što do sada nije bilo, tako da ćemo dobiti jednu kvalitetnu ulicu“, zaključio je Kovačević.

ulica voja Deretića
foto: Opština Nikšić

Radovi se izvode u dvije faze: prva faza obuhvata sanaciju priključka Ulice Voja Deretića na Trebješku ulicu, kao i izgradnju pješačke staze, zelenog pojasa i rasvjete, dok druga faza podrazumijeva sanaciju Ulice Voja Deretića.

"Ovim projektom podići ćemo stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, ali i urediti jednu od najlošijih, ujedno i najfrekventnijih, ulica u gradu", kazao je Vuković.

Izvođači radova, čija je vrijednost više 440.000 eura, su "Akropolis" i "Ravno" sa podizvođačima, dok će nadzor vršiti Agencija za projektovanje i planiranje Opštine Nikšić.

Bonus video: