Menadžment KCCG: Naložene dodatne kontrole na Stomatološkoj poliklinici

"Ukoliko se utvrdi da je bilo koji od navoda tačan, svaki odgovorni pojedinac i/ili rukovodilac biće procesuiran i interno i ka nadležnim državnim organima. S druge strane, ako se, međutim, ispostavi da ove sumnje nijesu istinite i da se njima narušava ugled ljekara i ustanove, KCCG će adekvatno postupiti i u tom slučaju"

19700 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Klinički centar naložio je dodatne kontrole na Stomatološkoj klinici nakon pisanja "Vijesti" da je Fond za zdravstveno osiguranje utvrdio brojne nepravilnosti tokom vanredne kontrole u Stomatološkoj poliklinici, nakon prijave da pojedini oralni hirurzi upisuju lažne pacijente kao hitne intervencije tokom pripravnosti.

To se navodi u reagovanju menadžmenta Kliničkog centra Crne Gore.

Vanredna kontrola, prema dokumentaciji dostavljenoj Sindikatu doktora medicine (SDM) i "Vijestima", obavljena je krajem novembra prošle godine, nakon što je ljekarka zaposlena u Stomatološkoj poliklinici prijavila da toj ustanovi na naplatu stižu fiktivni izvještaji pripravnih oralnih hirurga, koji su primili enormno veće zarade, posebno u mjesecima državnih i vjerskih praznika.

Reagovanje KCC prenosi integralno

"Direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljana Radulović naložila je formiranje posebne komisije čiji je zadatak da dodatno provjeri sve navode iz teksta koji je objavljen 29. januara u ND Vijesti pod naslovom "Pumpali plate izmišljajući pacijente: Fond otkrio nepravilnosti u Stomatološkoj poliklinici KC". Ukoliko se utvrdi da je bilo koji od navoda tačan, svaki odgovorni pojedinac i/ili rukovodilac biće procesuiran i interno i ka nadležnim državnim organima. S druge strane, ako se, međutim, ispostavi da ove sumnje nijesu istinite i da se njima narušava ugled ljekara i ustanove, KCCG će adekvatno postupiti i u tom slučaju. Napominjemo da se u izvještaju FZO ne pominju 'nezakonitosti' kao što nije tačno da se ustanova tim povodom nije izjasnila. Naprotiv, Stomatološka poliklinika u cjelosti je primijenila preporuke FZO, o čemu ste detaljno informisani u odgovoru direktorke Stomatološke poliklinike, dr Snežane Ražnatović. Ipak, s obzirom na interes javnosti u ovom slučaju, sprovešćemo dodatne kontrole o čijem ishodu ćemo informisati javnost", reagovanju menadžmenta Kliničkog centra Crne Gore.

Bonus video: