Glavni grad Podgorica raspisao javni poziv za podršku podstanarima

"Komisija će, na osnovu dobijenih podataka, utvrditi konačnu rang listu, a nakon sprovedene procedure pristupiće se potpisivanju ugovora o naknadi dijela troškova zakupnine, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze zakupca i Glavnog grada"

5748 pregleda 4 komentar(a)
Glavni grad Podgorica, Foto: Luka Zeković
Glavni grad Podgorica, Foto: Luka Zeković

Glavni grad Podgorica raspisao je juče javni poziv za podršku podstanarima.

"I ove godine nastavljamo sa realizacijom programa podrške podstanarima imajući u vidu, složenu socio-ekonomsku situaciju, kao i činjenicu da veliki broj građana/ki nema riješeno stambeno pitanje", ističe se u saopštenju Glavnog grada objavljenom na njihovom sajtu.

U saopštenju se dodaje da pravo na naknadu dijela troškova zakupnine imaju podstanari sa prebivalištem u Podgorici, a subvencioniranje se odobrava na period od 12 mjeseci, nakon čega se konkurs obnavlja.

"Komisija će, na osnovu dobijenih podataka, utvrditi konačnu rang listu, a nakon sprovedene procedure pristupiće se potpisivanju ugovora o naknadi dijela troškova zakupnine, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze zakupca i Glavnog grada. Rok za podnošenje prijave na Javni poziv je 30 dana od dana objavljivanja", piše u saopštenju.

Prijave na Javni poziv dostavljaju se u zatvorenoj koverti, na adresu: Sekretarijat za socijalno staranje, ul. Vuka Karadžića broj 16.

Detalje u vezi sa javnim pozivom i Obrazac prijave dostupni su OVDJE.

Bonus video: