Idea-CG i dalje jedini trgovački lanac kojem je dodijeljen sertifikat „Fer sa potrošačem“

Centar za zaštitu potrošača (CEZAP) uručio je sertifikat „Fer sa potrošačem“ kompaniji Idea-CG u okviru koje posluju brendovi IDEA i Franca.

33961 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA i Franca
Foto: IDEA i Franca

Riječ je o sertifikatu koji se dodjeljuje kompanijama koje nude dodatnu vrijednost u oblasti zaštite potrošača i koje ispunjavaju odgovarajuće kriterijume u šest oblasti: zaštita bezbjednosti i zdravlja potrošača, primjena poštene poslovne prakse u oglašavanju i zaključivanju ugovora, odnosi sa potrošačima i rješavanje žalbi, zaštita ličnih podataka i privatnosti potrošača, edukacija i informisanje potrošača, kao i savjesna i održiva potrošnja.

„Ovaj sertifikat predstavlja svojevrsno priznanje našem dugogodišnjem radu i posvećenosti potrošačima, a njegovo obnavljanje potvrdu da smo opravdali ukazano povjerenje. No, nećemo se zaustaviti na tome. Nastavljamo da idemo u korak s vremenom, osluškujući želje i potrebe naših potrošača, konstatno unapređujući kvalitet ponude i usluge koju pružamo“, kazala je Jelena Doderović, direktorica marketinga u Idea-CG.

Iz Centra za zaštitu potrošača napominju da pomenuti sertifikat ukazuje da je riječ o kompaniji koja, pored zakonski propisanih obaveza, nudi dodatnu vrijednost u oblasti zaštite potrošača, te da pruža neku vrstu sigurnosti potrošačima i u značajnoj mjeri utiče na povećanje njihovog povjerenja u kompaniju.

„Sertifikat “Fer sa potrošačem” predstavlja znak povjerenja, ugleda i garantovano dobre prakse u odnosima sa potrošačima. Idea-CG prepoznala je značaj fer odnosa prema potrošaču kao konkurentnu prednost na tržištu, te joj je, nakon što je utvrđeno da ispunjava sve kriterijume, uručen ovaj sertifikat. Riječ je o kompaniji kojoj je zaštita potrošača visoko na ljestvici prioriteta, i u tom smislu Idea-CG zaista može poslužiti kao dobar primjer ostalima“, kazala je Olga Nikčević ispred Centra za zaštitu potrošača.

Iz kompanije Idea-CG ističu da će nastojati da opravdaju ukazano povjerenje kako kupaca, tako i Centra za zaštitu potrošača, te da su uvjereni da će i u narednim godinama biti ponosni nosilac ovog sertifikata.