Leković: U Baru je glavna tema saobraćajni kolaps

"Manipulatori i marionete na vlasti, direktni krivci za navedeno stanje, pune su 3 godine manipulisali ovim problemom, obećavajući njegovo rješavanje pred svaku ljetnju sezonu", rekao je Leković
174 pregleda 7 komentar(a)
Momčilo Leković, Foto: Demokrate
Momčilo Leković, Foto: Demokrate
Ažurirano: 10.08.2017. 08:45h

Član Predsjedništva Demokratske Crne Gore Momčilo Leković kazao je da je saobraćajni kolaps u Baru glavna tema svakog učesnika u saobraćaju.

"Nova turistička sezona, ali stare muke kada je opština Bar u pitanju - saobraćajni kolaps koji traje konstantno već mjesec dana glavna je tema svakog učesnika u saobraćaju koji krene ka ovoj južnoj crnogorskoj opštini. Da je svaka lokalna politika DPS-a i njegovih privezaka koji figuriraju u vlasti pogubna i promašena vidimo na primjeru opštine Bar. Saobraćajni problemi zbog kojih Bar tokom ljetnje sezone postaje crna saobraćajna tačka crnogorskog turizma, grad u koji je gotovo nemoguće ući ili iz njega izaći, jedna je od prvih stavki koja će obilježiti četvorogodišnji politički dosije aktuelne lokalne vlasti, nakon što joj ubrzo istekne i poslednji mandat", rekao je Leković.

On je dodao da je godinama ovaj problem prisutan.

"Godinama je ovaj katastrofalan problem prisutan, očigledan i na njega se više puta ukazivalo. Sutomore i Šušanj glavni su saobraćajni „čepovi“ zbog kojih je tokom ljetnjih mjeseci Bar potpuno paralisan, a svi učesnici u saobraćaju unaprijed osuđeni na višesatna čekanja. Manipulatori i marionete na vlasti, direktni krivci za navedeno stanje, pune su 3 godine manipulisali ovim problemom, obećavajući njegovo rješavanje pred svaku ljetnju sezonu. Međutim, problem ne samo da nije riješen, već je odlaganjem, kao i određenoj mjeri nestručnim pokušajima njegovog otklanjanja, narastao do te mjere da se sada kao „jedino“ rješenje pominje ono koje košta više stotina miliona eura.", kazao je Leković.

On je dodao da se tako u periodu od samo tri godine, od projekta pasarele, "koji se tada pompezno najavljivao od strane DPS manipulatora, vrijednosti od 50.000 eura, a čija su sredstva donacijom bila i obezbijeđena da bi nakon toga naprasno nestala, došlo do projekta obilaznice vrijednog od više stotina miliona eura koji se sada najavljuje, a koji će očigledno biti jedan od glavnih predizbornih obećanja i „povampirenih“ kapitalnih projekata lokalne vlasti u gradu pod Rumijom."

"Ne bi bilo korektno, a ne pomenuti i to da je lokalna vlast prije pola godine smatrala da je tunelom ispod pruge riješen problem gužvi, pri čemu citiram dio iz tadašnjeg DPS saopštenja: „Podvožnjak kod Autobuske stanice predstavlja mnogo bolje rješenje, u to se može uvjeriti svako ko prolazi kroz Sutomore“. Mi, pola godine nakon toga, „gospodo“ iz DPS-a jedino možemo konstatovati da je trenutno mnogo više onih koji uopšte ne mogu proći kroz Sutomore, te shodno tome mali broj građana može uopšte vidjeti to vaše „mnogo bolje rješenje“ pomenutog problema. I dok ste tada bili itekako glasni i standarno nejasni, inače kao i svake zime, obećavajući građanima rješavanje svih problema, sada dok se ti problemi manifestuju, što za posljedicu ima masovno nezadovoljstvo građana i turista, od vas ni glasa ni slova, što nas ipak ne čudi, s obzirom da ste uz primjese bahatosti odavno poznati i kao ljudi bez političke hrabrosti i odgovornosti. Ipak, bliži se 2018. godina, u kojoj će aktuelna vlast postati politička prošlost, pri čemu će se ovim i sličnim neodgovornostima konačno stati na put, na isti način kao u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, kao suza čistim Pobjedama koje niko zaustaviti ne može, posebno ne vi, dugogodišnji manipulatori u gradu pod Rumijom", zaključio je Leković.

Bonus video: