Konačno gotova nova ulica u Cacovu

Radovi na izgradnji saobraćajnice u Donjoj Lastvi okončani su nakon bezmalo osam godina

3504 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština
Foto: Opština

Radovi na izgradnji saobraćajnice Cacovo u Donjoj Lastvi okončani su krajem prošle godine čime je konačno, nakon više godina, završena izgradnja tog objekta koji je zbog brojnih problema dobila nadimak “Tivatski Skadar na Bojani”.

Radovi na izgradnje oko 450 metara duge saobraćajnice u Cacovu kojom bi nakon skoro 50 godina desetak tamošnjih kuća dobili kolski prilaz, počeli su još u novembra 2016.

Tada je Opština Tivat kojom je rukovodila DPS vlast, sklopila ugovor sa podgoričkom kompanijom “Civil Engineer” vrijedan 181.879 eura sa PDV-om po kom je podgorička firma imala rok od 25 dana da završi radove predviđene prvom fazom. To se nije dogodilo, ali je Opština Tivat ipak ponovno, u maju 2017. sa “Civil Engineerom” sklopila još jedan ugovor za izvođenje druge faze radova u Cacovu, vrijedan 178.855 eura sa PDV-om.

Ni taj rok nije međutim, ispoštovan pa je ugovor za treću fazu izgradnje te saobračajnice vrijedan 310.000 eura, povjeren novom izvođaču, firmi “T-Construction” iz Tivta. Međutim, ni ona nije na vrijeme završila naručeni posao, pa je i taj nesavjesni izvođač u ljeto 2022. “ispraćen” sa gradilišta u Cacovu. Od tada su trajali i napori Opštine Tivat da konačno nađe savjesnog izvođača koji će završiti “Skadar na Bojani” u Cacovu, što je konačno i postinuto prije nepunih mjesec dana.

Iz Opštine Tivat je juče tim povodom saopšteno da je izgrađena saobraćajnica dužine oko 450 metara, sa svim pripadajućim infrastrukturnim elementima. Radovi III faze izgradnje ovog puta koštali 300.000 eura. Radove je izvodila firma “Betonmix” doo iz Budve.

“Radovi na ovoj fazi izvršeni su u roku. Izvođač je poštovao dogovorenu dinamiku izvođenja radova i ovim smo uspjeli da privedemo kraju projekat, koji je trajao dugo, još od kraja 2016. godine. Problemi su bili raznorodni od konfiguracije terena, manjkavosti projektne dokumentacije do imovinskih pitanja”, rekao je direktor Direkcije za investicije Opštine Tivat Vlado Brguljan.

On je dodao da su u sklopu ovog posla izvedeni elektro radovi, izgrađene konstrukcije potpornih zidova, provučen je vodovodni i kanalizacini sistem, uređeni atmosferski odvodi i izvedeni asfalterski radovi.

“Ovim je desetak kuća u Donjoj Lastvi najzad dobilo kolski prilaz i stavljena je tačka na višegodišnji infrastrukturni projekat rađen u fazama, od kojih su prve dvije faze iznosile nekih 360.000 eura. Zadovoljan sam što smo ovaj projekat uspješno priveli kraju i što fokus djelovanja možemo usmjeriti na neke nove i značajne projekte”, rekao je predsjednik opštine Željko Komnenović.

Bonus video: