Umjesto obećanog parka, stiže zgrada

Mještani Momišića se žalili gradonačelnici Oliveri Injac

15105 pregleda 12 komentar(a)
Ulica serdara Jola Piletića (ilustracija), Foto: Boris Pejovic
Ulica serdara Jola Piletića (ilustracija), Foto: Boris Pejovic

Mještani Momišića tvrde da će na više parcela između ulica VII omladinske brigade i Serdara Jola Piletića biti izgrađen višepratni stambeni objekat, što je suprotno obećanjima prethodnih gradskih vlasti da će napraviti zelenu površinu sa parkom i igralištem za djecu.

Zbog toga su i pisali gradonačelnici Oliveri Injac, ali kako ističu, nijesu dobili odgovor.

Iz Glavnog grada “Vijestima” su, pak, kazali da prema smjernicama iz predmetnog planskog dokumenta, te katastarske parcele (84, 85 i 86/1) “ulaze u sastav urbanističkih parcela koje su prema najmeni planirane za višeporodično stanovanje”.

Iz gradske administracije su ponovili i da je izrada nove planske dokumentacije u “nadležnosti Vlade Crne Gore i Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine”.

Mještani Momišića, u dopisu dostavljenom “Vijestima”, mole gradonačelnicu Injac da zaštiti interese “onih koji žive u potezu između ulica VII omladinske brigade i Serdara Jola Piletića i ne samo vlasnika, već svih koji borave, bilo privremeno, bilo stalno u ovom naselju”.

Oni naglašavaju i da u naselju postoje veliki problemi sa ulicom - preuska je, nema dovoljan broj parking mjesta, a stambeni objekti su, navode, brojni.

Mještani, takođe, tvrde da na dvije, od tri parcele na kojima je planirana izgradnja “postoji žalba predana od Glavnog grada Upravi za zaštitu imovinsko-pravnih interesa”.

“Uzimajući u obzir da je investitor počeo da ograđuje pomenute parcele, i da je projekat potpuno drugačiji od inicijalnog koji su zagovarali, obraćamo vam se u vezi sa tim da što urgentnije uzmete aktivno učešće u cilju sagledavanja svih činjenica prilikom odlučivanja u konkretnoj stvari”, pišu u dopisu gradonačelnica Injac.

Iz Glavnog grada, u odgovorima na pitanja “Vijesti”, kažu da se opisana lokacija nalazi u “zahvatu važećeg Detaljnog urbanističkog plana ‘Momišići A - dio zone 1’ koji je usvojen 2012. godine”.

“Javna rasprava za Nacrt predmetnog planskog dokumenta održana je u toku 2011. godine. Uvid u kompletan DUP može se ostvariti preko Registra planske dokumentacije, koji je dostupan na internet stranici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine”, kazali su iz Glavnog grada.

Bonus video: