Milatović: Vojo Stanić jedna od najznačajnijih ličnosti našeg vremena

„Vaš impresivan stvaralački opus predstavlja trajnu vrijednost crnogorske kulture i njenu neraskidivu sponu sa najvećim dometima evropske likovne umjetnosti“, rekao je Milatović, čestitajući stoti rođendan velikanu crnogorskog slikarstva

9159 pregleda 9 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Besprekorna biografija, autentičan stvaralački izraz i otmenost karaktera učinili su Voja Stanića ne samo bardom crnogorskog slikarstva, već i jednom od najznačajnijih ličnosti našeg vremena, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je Staniću čestitao stoti rođendan i poželio mu "dobro zdravlje i svaku ličnu sreću".

„Vaš impresivan stvaralački opus predstavlja trajnu vrijednost crnogorske kulture i njenu neraskidivu sponu sa najvećim dometima evropske likovne umjetnosti. Uvjeren sam da će kulturne i obrazovne institucije u Crnoj Gori u narednom periodu još studioznije i ozbiljnije nastaviti sa izučavanjem i promocijom Vaših djela sa kojima se ponosi cijela Crna Gora.

"Ovaj značajan jubilej – obilježavanje jednog vijeka od Vašeg rođenja – ujedno je i prilika da se pored Vaših profesionalnih dostignuća koja su prostavila Crnu Goru izvan njenih granica, prisjetimo i Vaše nepokolebljive moralne dosljednosti kojom ste osvjetlali obraz cijele zemlje kada je to bilo najpotrebnije. Crna Gora pamti i cijeni Vaše učešće u antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu, kao i Vaš antiratni angažman tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

"Besprekorna biografija, autentičan stvaralački izraz i otmenost karaktera učinili su Vas ne samo bardom crnogorskog slikarstva, već i jednom od najznačajnijih ličnosti našeg vremena. Primite, gospodine Staniću, izraze moje naklonosti i osobitog uvažavanja“, piše u čestitki predsjednika države.

Bonus video: