Narodna kuhinja u Budvi zatvorena, Opština ne izmiruje obaveze više od pola godine

Iako iz Narodne kuhinje navode kako će ipak početi u ponedjeljak sa radom, to je još neizvjesno

6433 pregleda 324 reakcija 16 komentar(a)
Srednja mješovita škola "Danilo Kiš" (ilustracija), Foto: Shutterstock
Srednja mješovita škola "Danilo Kiš" (ilustracija), Foto: Shutterstock

Građani Budve koji su u socijalnoj potrebi, te koji su proteklih tri godine dobijali besplatne obroke u Narodnoj kuhinji, sada to ne mogu. Iako je Narodna kuhinja trebalo nakon zimskog raspusta 22.januara da nastavi sa radom, ona je još zatvorena.

Opština se više od pola godine oglušuje o svoje obaveze te nije izmirila dugovanje prema Stednjoj mješovitoj školi” Danilo Kiš”, u čijem restoranu je Narodna kuhinja. Ugovorna obaveza Opštime koja je pokrenula ovaj projekat prije tri godine je da snosi troškove angažovanja radne snage, kuvara i radnika koji su bili ispomoć posebno tokom ljetnjih mjeseci.

Dugovanje je, kako Vijesti saznaju, 2.200 eura i to su samo osnovni troškovi u koji nijesu uračunati troškovi koje je sa svoje strane imala Srednja škola. Iako iz Narodne kuhinje navode kako će ipak početi u ponedjeljak sa radom, to je još neizvjesno.

Komunikacije između Opštine i pored insistiranje srednje škole, praktično nema punih godinu. Više korisnika Narodne kuhinje zvalo je redakciju Vijesti, zabrinuti što je već dvije sedmice, iako je trebalo da počne sa radom, kuhinja zatvorena.

A kuhinju je tačno prije tri godine otvorio tadašnji predsjednik Opštine Budva Marko Carević, navodeći da je to projekat lokalne uprave i Srednje škole, te da će sve troškove snositi Opština.

Opština Budva je, kako je tada kazao Carević, pokrenula projekat “Narodna kuhinja Budve” sa ciljem da pomogne sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Želimo da obezbijedimo pristojan obrok svima, posebno vodeći brigu o najugroženijima. U izuzetno teškom trenutku kada bijemo bitku za očuvanje zdravlja, neophodna nam je solidarnost i briga o drugima. Mi to možemo, zajedno”, poručio je Carević.

Carević je kazao da je Narodna kuhinja, nažalost, Budvi potrebna.

Bonus video: