Da Nevenka prohoda: Potrebno 24.000 eura za operaciju u Turskoj

Nevenka je “Vijestima” kazala da je u aprilu bila na pregledu i da joj je ljekar rekao da ima velike šanse da konačno prohoda presađivanjem matičnih ćelija
0 komentar(a)
Nevenka Slomović, Foto: Privatna arhiva
Nevenka Slomović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.08.2017. 19:00h

Podgoričanki Nevenki Slomović (34), koja boluje od cerebralne paralize, potreban je novac za liječenje u turskoj klinici “Liv” u Istanbulu.

Nevenka je “Vijestima” kazala da je u aprilu bila na pregledu i da joj je ljekar rekao da ima velike šanse da konačno prohoda presađivanjem matičnih ćelija. Poručeno joj je da zbog godina mora što prije da odradi intervenciju.

Pacijentkinja kaže da joj je za tri doze matičnih čelija i tri tretmana fizikalne terapije (koliko je preporučeno), smještaj i hranu za nju i pratioca, s obzirom na to da ne može da hoda samostalno, potrebno 35.000 eura. Istakla je da je do sada skupljeno 11.000.

Nevenka je naglasila da se za pomoć obraćala fondaciji “Budi human”, ali da je dobila odgovor da ne sakupljaju novac za starije od 18 godina.

“Takođe sam se obraćala i drugim organizacijama i firmama, ali na većinu pisama, nažalost, nijesam dobila odgovor”, rekla je Nevenka.

Građani novac za liječenje mogu da uplate na žiro račun Hipotekarne banke, broj 520032000006070675 na ime Slomović Nevenka.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje ranije su kazali da je uput za tretman matičnim ćelijama u turskoj klinici Liv nemoguće dobiti, iz razloga što zakon ne dozvoljava da se građani podvrgavaju liječenju metodama koje nijesu standard u liječenju.

Iz Fonda zdravstva ranije je saopšteno da je Liv veoma moderna klinika visokog kvaliteta. Navedeno je da je terapija matičnim ćelijama kod određenih bolesti, gdje zvanična medicina ne daje rezultate, u fazi kliničkog ispitivanja i do sada je bilo oko 3000 pacijenata.

Bonus video: