Saičić: Spasilo me što sam imao šest slojeva garderobe, u plovilu smo vidjeli veću količinu ribe

Saičić je povodom saopštenja manastira Kom, rekao da je pravoslavni vjernik i da je Služba zaštite svu oduzetu ribu donirala narodnim kuhinjama

55310 pregleda 198 reakcija 119 komentar(a)
Saičić, Foto: Jovan Mrdak
Saičić, Foto: Jovan Mrdak

Šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić podnio je prijavu protiv Filipa Klikovca zbog prijetnji koje je uputio i jer je, kako tvrdi, taj monah njegov telefon bacio u vodu.

"Prijava je podnesena, podnijeću još privatne tužbe zbog ovoga što se kazalo da sam bio vjerovatno u drogiranom stanju... I tu ću privatnu tužbu da podnesem", rekao Saičić.

On je rekao da su preksinoć zatekli dvije osobe koje su nelegalno lovile ribu.

"Meni je primarni cilj od samog početka da se zaustavi izlov ribe putem struje. Mi smo svoju službenu radnju odradili vrlo profesionalno. I zgroženi smo da četvrti put u posljednjih godinu dana neko dođe i napadne goloruke službenike zaštite jezera. Ja i kolega smo fizički napadnuti, desilo se to da je mene spasilo što sam imao šest slojeva garderobe na sebi. Bili smo sabrani u ovoj situaciji. Naglasio bih da smo mi vidjeli u njihovom plovilu veću količinu ribe", kazao je Saičić na konferenciji za medije povodom napada na njega i njegovog kolegu Marka Gluščevića koji se desio preksinoć.

Saičić je povodom saopštenja manastira Kom, rekao da je pravoslavni vjernik i da je Služba zaštite svu oduzetu ribu donirala narodnim kuhinjama.

"Telefon nije pronađen i tražili smo od policije da se nađe GPS lokacija. Ja i moj kolega smo spremni odmah da idemo na poligraf. Sinoć smo do tri, četiri ujutru tražili telefon. I kad se moj telefon otključa tada će biti još nekih podataka koji do sada nisu poznati", kazao je Saičić na pres konferenciji na kojoj je govorio i direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) Vladimir Martinović.

Saičić je poručio da je monah Filip Klikovac u rodbinskim vezama sa jednim od uhapšenih - Vojinom Prenkićem.

"Šta je on radio u kasnim večernjim časovima na Skadarskom jezeru", kazao je Saičić i pokazao sliku Filipa Klikovca i Prenkića.

Filip Klikovac, Vojin Prenkić
foto: Jovan Mrdak

Juče poslije podne, zbog sumnje da su prije dvije noći napali i lakše povrijedili Saičića i Gluščevića, policajci su uhapsili Vojina Prenkića (31) i Dušana Klikovca (42).

Tužilac je njihove radnje kvalifikovao kao napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nezakonit lov.

Istovremeno, ocijenio je da nema elemenata krivičnog djela u radnjama monaha manastira Kom, koji je, prema tvrdnjama Saičića, vrijeđao nadzornike, prijetio im, a potom od njega i oteo telefon kojim ga je snimao i bacio ga u jezero.

Iz manastira Kom negirali su te tvrdnje, ističući da monah ni sa kim nije imao fizički kontakt, niti je ikoga vrijeđao, “već je njegovo prisustvo doprinijelo da se ovaj incident završi”...

Prenkiću i Dušanu Klikovcu danas je nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici određeno zadržavanje do 72 sata. Oni su negirali da su počinili krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nezakonit lov.

Bonus video: