Narodna kuhinja u Budvi zatvorena jer Opština neće da plati dug od 2.200 eura

Nakon zimske pauze kuhinja je trebalo da počne da radi 22. janura, ali i dalje je zatvorena

14080 pregleda 139 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Stanovnici Budve u socijalnoj potrebi i danas su ostali praznog tanjira, jer Narodna kuhinja još nije počela sa radom, pošto se Opština i dalje oglušuje da Srednoj mješovitoj školi “Danilo Kiš” u čijem restoranu se pripremaju obroci izmiri dug od 2.200 eura.

"Vijestima" je potvrđeno da će Narodna kuhinja početi da radi čim lokalna uprava izmiri ugovornu obavezu, koju već godinu ne izmiruje.

Narodna kuhinja je projekat Opštine i srednje škole koju je u februaru otvorio tadašnji gradonačelnik Budve Marko Carević obećavši da će Opština finansirati cijeli projekat, dok je srednja škola sa svoje strane ustupila restoran te profesore kulinarstva i učenike koji pripremaju obroke.

Nakon zimske pauze kuhinja je trebalo da počne da radi 22. janura, ali i dalje je zatvorena.

Projekat Narodne kuhinje svih prethodnih godina je bio onaj sa kojim su se hvalile gradske vlasti, jer brinu za najugroženiji dio stanovništva.

Radnici još čekaju platu

Zaposleni u opštinskoj administraciji, službama, ustanovama kulture, te lokalnom mediju, koji primaju plate iz budžeta, još nisu primili januarsku zaradu iako novca ima u gradakoj kadi.

Vijestima je u Višem sudu rečeno da iz Opštine nijesu dostavljene platne liste na saglasnost da se odnesu pritvoremo predsjedniku Milu Božoviću u spuškom zatvoru.

Svih prethodnih deset mjesci od kada je Božović u Spužu službena dokumenta se odnose u Viši sud na saglasnost. Do sada sud je uvijek davao zeleno svjetlo, pa je Božović potpisivao u pritvoru osim plata i ugovore sa investitorima, donosio odluke… očekuje se da bi platne liste sa ostalim dokumentima trebalo sjutra da budu dostavljeni Višem sudu.

Bonus video: