Direktor škole nasrnuo na zamjenika?

Incident je prijavljen policiji i dok Klikovac tvrdi da je došlo i do fizičkog kontakta, Spahić negira te optužbe. Školski odbor tražio izjašnjenja oba rukovodioca

52160 pregleda 90 reakcija 65 komentar(a)
Spahić, Foto: Privatna arhiva
Spahić, Foto: Privatna arhiva

Školski odbor (ŠO) podgoričke Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” sazvaće hitnu sjednicu zbog krivične prijave koju je protiv prvog čovjeka ustanove Ersana Spahića podnio njegov zamjenik Mladen Klikovac, tvrdeći da ga je direktor napao na radnom mjestu.

ŠO tražio je da Spahić i Klikovac hitno dostave izjašnjenja o tom prošlonedjeljnom događaju.

Klikovac je potvrdio “Vijestima” da je podnio krivičnu prijavu Upravi policije. Kazao je da je to uradio zbog prijetnji, uvreda i fizičkog napada “koje je pretrpio od direktora škole”.

U izjavi “Vijestima”, ali i u prijavi policiji, Klikovac je rekao da ga je Spahić sačekao na hodniku škole, pitao zašto nije bio na poslu, na šta mu je on odgovorio da se odazvao na službeni poziv Ministarstva prosvjete. Klikovac je kazao da ga je Spahić izvrijeđao, pozivao na tuču i prijetio da će ga “izbaciti kroz prozor”.

Škola u žiži interesovanja mjesecima
Škola u žiži interesovanja mjesecimafoto: Boris Pejović

Direktor ETŠ “Vaso Aligrudić”, međutim, negira optužbe Klikovca.

On je “Vijestima” dostavio izjavu datu službenicima policije, u kojoj navodi da je pitao Klikovca zbog čega je dva sata kasnije došao na posao.

“U potpuno mirnom tonu sam ga pitao za razloge kašnjenja, na šta mi je Mladen odgovorio da je bio u Ministarstvu prosvjete. U daljem razgovoru, rekao sam mu da je trebalo da me obavijesti, jer njegovim kašnjenjem je poremetio moje planove, a i planove same nastave u školi”, stoji u dokumentu u koji “Vijesti” imaju uvid.

U dokumentu, između ostalog, piše da je Klikovac tjerao Spahića iz kancelarije u više navrata tokom razgovora.

“Nakon tih njegovih riječi, ja sam mu samo okrenuo leđa, i izašao uz riječi da smo završili svaku priču i da ćemo ovu situaciju drugačije riješiti, misleći na disciplinski postupak, ako se utvrdi njegova odgovornost izostanka iz škole u navedenom vremenu. Nakon što sam izašao iz kancelarije, Mladen je izašao za mnom i obratio mi se riječima: ‘Sad ću da pođem da te za ovo prijavim u policiju’”, piše u objašnjenju.

KIikovac u svojoj izjavi, pak, tvrdi da ga je Spahić “uhvatio za revere sa obije ruke dok je sjedio za stolom i povukao na nekih metar i po od stola ka prozoru koji je bio otvoren”.

“Ali sam se tada oteo od njega i sklonio u zadnji dio kancelarije. Tada sam mu saopštio da ću da podnesem prijavu u policiji u OB Podgorica zbog prijetnji, ali Ersan mi tada ponovo prijeti”, stoji u prijavi Klikovca.

“Vijesti” su ranije pisale da je Prosvjetna inspekcija, 29. novembra lani, donijela rješenje kojim predlaže da se Spahić razriješi.

U predlogu koji potpisuje prosvjetna inspektorka Marina Minić, pored ostalog, navodi se da je Spahić “zloupotrijebio svoj položaj i izvršio povredu radne obaveze”.

On je lani, između ostalog, organizovao matursku ekskurziju za rutu Italija-Francuska-Španija bez raspisanog tendera, što je Spahić tada i potvrdio.

Međutim, Školski odbor ETŠ “Vaso Aligrudić” nije smijenio Spahića sa mjesta direktora te obrazovne ustanove.

Oni su “Vijestima” kazali da je Nastavničko vijeće te škole znalo za plan ekskurzije, kao i da je postupak planiranja iste njima bio poznat.

Bonus video: