Ivan Jovović novi direktor Radio Bara

Vanredni je član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i član Crnogorskog PEN centra

7068 pregleda 14 komentar(a)
Jovović, Foto: PR Centar
Jovović, Foto: PR Centar

Ivan Jovović je novi direktor lokalnog javnog emitera "Radio Bar" u mandatu od četiri godine, odlučeno je večeras na sjednici Savjeta Radio Bara, saznaju "Vijesti".

U trci za direktora lokalnog javnog emitera bio je i Željko Milović, dugogodišnji novinar, publicista i urednik portala Bar Info.

Ivan Jovović je Baranin i predsjednik Matice crnogorske, a prije toga je bio predsjednik Ogranka Bar Matice crnogorske.

Ivan Jovović je rođen 1977. godine u Baru, po struci je magistar prava. Pravo je završio na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore a magistrirao je u Splitu 2010. godine.

Od 2013. godine bio je direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore. Imenovan je 2014. godine za člana međudržavne Mješovite komisije Vlade Crne Gore i Svete Stolice.

Obavljao od 2018. godine funkciju pomoćnika direktora Uprave za dijasporu. Bio je član vladinog Savjeta za saradnju sa iseljenicima. Od 2022. godine je na poziciji načelnika za viznu politiku, prelete i tranzit u Ministarstvu vanjskih poslova. Vanredni je član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti (DANU) i član Crnogorskog PEN centra.

Nema iskustva u radu u medijima.

Savjet Radio Bara je raspisao konkurs za novog direktora početkom januara.

Bonus video: