Registrovana ambulanta u nikšićkom Domu starih

Zdravstvenu zaštitu korisnici ostvaruju preko dva izabrana ljekara, a Dom angažuje i spoljne saradnike poput neuropsihijatra, fizijatra, kardiologa i internistu

3117 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Ministarstvo zdravlja je registrovalo ambulantu JU Dom starih Nikšić, čime je „potvrđeno da u pogledu prostora, opreme i kadra ispunjava uslove za obavljanje zdravstvene djelatnosti iz oblasti opšte medicine“.

„Uz pomoć i podršku Ministarstva zdravlja naši ljekari će uskoro imati i pristup zdravstvenom sistemu iz Doma, što će se pozitivno odraziti na naš rad i omogućiti nam da adekvatno brinemo o korisnicima čije je zdravstveno stanje kompleksno. Zdravstveni nadzor i higijenski tretman korisnika smještenih u Domu obezbijeđen je u kontinuitetu 24 časa“, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje v.d. direktorice Doma starih, mr Jelena Banjević.

Zdravstvenu zaštitu korisnici ostvaruju preko dva izabrana ljekara, a Dom angažuje i spoljne saradnike poput neuropsihijatra, fizijatra, kardiologa i internistu.

„Svi naši napori će u narednom periodu biće usmjereni na nabavku ambulantnog vozila, sa ciljem da se prepozna i uvaži značaj Doma kao ustanove koja brine o velikom broju starijih lica“, istakla je Banjević i zahvalila se na saradnji i podršci zdravstvenim ustanovama u Nikšiću.

Kapacitet Doma je 208 mjesta, od kojih su 104 predviđena za raseljena lica, a trenutno se u Domu nalazi 110 korisnika.

„Broj zahtjeva je svakog dana u porastu. Nastojimo da pružimo našim korisnicima mirnu i spokojnu starost uz sve ono što im je potrebno. Nadamo se da ćemo biti pozitivan primjer i podsticaj i za ostale segmente društvene zajednice, u cilju što bolje brige i posvećenosti starijima kao posebno ranjivoj, a istovremeno i izuzetno vrijednoj starosnoj kategoriji stanovništva“, poručila je Banjević.

Bonus video: