Nastavili sa instalacijom računarske opreme u podgoričkim osnovnim školama

Računari, televizori i laptopovi za više obrazovnih ustanova u glavnom gradu

2710 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija saopštilo je da su IT timovi tog resora danas nastavili instalacijom računarske opreme u podgoričkim osnovnim školama.

U Osnovnoj školi „Radojica Perović“ u računarskim učionicama instaliraće 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabintei biti opremljeni sa 18 računara, 18 televizora 65 inča i osam laptopova.

Istim brojem računara, televizora i multifunkcionalnih štampača, biće opremljene i računarske učionice u školi „Dr Dragiša Ivanović“, dok je za kabinete opredjeljeno po 15 računara i televizora 65 inča i osam laptopova. Područnoj jedinici u Doljanima, namjenjena su dva laptopa i dva projektora.

Računarske učionice u školi „Štampar Makarije“ biće opremljene sa 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača a kabineti sa 17 računara, 17 televizora i osam laptopova.

Za učenike škole „Sutjeska“ u računarskim učionicama će biti instalirana 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača dok će se po kabinetima rasporediti 21 računar, 21 televizor i osam laptopova.

U Osnovnoj školi „18. oktobar“ na Bioču, u računarskoj učionici biće instalirana tri računara, jedan televizor 55 inča i multifunkcionalni štampač a u kabinetima četiri računara, četiri televizora i jedan laptop.

Računarske učionice u školi „Maksim Gorki“ biće opremljene sa 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača. Kabinetima će biti raspoređena 23 računara, isto toliko televizora i osam laptopova.

Osnovnoj školi „21. maj“, IT timovi Ministarstva će instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača u računarske učionice a u kabinete 15 računara, 15 televizora i šest laptopova.

U školi „Marko Miljanov“, u računarskoj učionici će se instalirati 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, a kabineti će dobiti 12 računara, 12 televizora i četiri laptopa, saopštilo je ministarstvo.

Bonus video: