Odluka o štrajku u Ministarstvo stigla nakon što su otišli sindikalci

"Ukoliko dođe narednih dana do kompromisnog rješenja odluka o štrajku se povlači, a povlačimo i ono što smo podnijeli Agenciji za mirno rješavanje sporova. Nadamo se da neće doći do štrajka", poručio je predsjednik Sindikata prosvjete prije nepunih sat vremena

29297 pregleda 90 reakcija 58 komentar(a)
Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović, Foto: Luka Zeković
Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović, Foto: Luka Zeković

Sindikat prosvjete dostavio je Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija odluku o stupanju u štrajk 20 minuta nakon što se završio sastanak komisije, a predstavnici te radničke organizacija novinarima rekli da su "razgovori prošli u "fer i korektnoj" atmosferi i da se nadaju da do štrajka neće doći".

Oni novinarima jesu najavili da će tokom dana dostaviti odluku o stupanju u štrajk, ali je predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović kazao da su usaglašavali ono što je predložio ministar finansija i ono što traži Sindikat.

Naglasio je da paralelno teku pripreme za štrajk.

"Tražili smo da se naše kolege izjasne potpisima da li su za štrajk ako ne dođe do kompromisa između ministarstava i prosvjetara. Preko 60 prosvjetnih radnika Crne Gore se izjasnilo da će da stupi u štrajk ako ne bude kompromisa. Ukoliko dođe narednih dana do kompromisnog rješenja odluka o štrajku se povlači, a povlačimo i ono što smo podnijeli Agenciji za mirno rješavanje sporova. Nadamo se da neće doći do štrajka", poručio je Božović.

Bonus video: