Pljevaljski prosvjetari kreću u štrajk glađu ukoliko ne dođe do dogovora sa Ministarstvom

"...ali ćemo ako ne bude postignut dogovor 26.2.2024. godine stupiti u naš već najavljeni štrajk glađu. U tom pogledu formiran je i štrajkački odbor koji čine članovi Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Pljevlja”

5657 pregleda 19 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih protesta prosvjetnih radnika, Foto: Luka Zeković
Sa jednog od prethodnih protesta prosvjetnih radnika, Foto: Luka Zeković

Pljevaljski prosvjetni radnici 26. februara stupiće u štrajk glađu, ukoliko to tog datuma ne bude postignut dogovor sa Ministarstvom prosvjete oko povećanja zarada.

To je jednoglasno odlučeno na sjednici Opštinskog odbora sindikata prosvjete u Pljevljima(OOSP).

Smatraju da se pregovori Sindikata prosvjete i Ministarstva prosvjete moraju ubrzati i završiti do 19. Februara.

“Predlog o uvećanju neto zarade u visinu od minimum 15 odsto je nejasan jer naš Granski kolektivni ugovor prepoznaje samo bruto uvećanja kroz koeficijent. Za nas je prihvatljivo povećanje zarade kroz uvećanje koeficijenata od 21 odsto, najkasnije 1.7.2024.godine. Opštinski odbor sindikata prosvjete Pljevlja u potpunosti podržava odluku Glavnog odbora SP o minimumu procesa rada, ali ćemo ako ne bude postignut dogovor 26.2.2024. godine stupiti u naš već najavljeni štrajk glađu. U tom pogledu formiran je i štrajkački odbor koji čine članovi Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Pljevlja”, navodi se u zaključcima OOSP Pljevlja.

Bonus video: