Odoviću dostavljena izjava kojom "PS Gradnja" prihvata odgovornost za štetu na Lameli C

Dokument je dostavljen Zaštitnici imovinsko pravnih interesa, u vezi sa postupkom koji se pred Osnovnim sudom vodi protiv Ministarstva po tužbi više vlasnika stanova

16646 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Za sve što sud odluči u vezi sa zahtjevima za naknadu štetu koje su podnijeli vlasnici stanova u Lameli C, nelegalnoj zgradi u naselju Zabjelo, u Podgorici, odgovoran je investitor "PS Gradnja".

To su, pored ostalog, saopštili "Vijestima" danas iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, nakon što su od Uprave za nekretnine dobili izjavu koju je izvršni direktor "PS Gradnje" Dejan Petričević dao i ovjerio prije tri godine.

"Pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću preuzimam odgovornost za upotrebu objekta upisanog u LN 7743, broj KP 3827/7, KO Podgorica III, kao i da preuzimam odgovornost za život i zdravlje trećih lica i sigurnost imovine trećih lica za vrijeme trajanja upotrebe predmetnog objekta, te da sam odgovoran za direktnu ili indirektnu štetu pričinjenu trećim licima nastalu upotrebom navedenog objekta", piše u izjavi koju je Petričević kod notara ovjerio 27. jula 2021, a u koju su "Vijesti" imale uvid.

izjava Petričević PS gradnja
foto: Privatna arhiva

Taj dokument, kako su rekli "Vijestima" iz resora Janka Odovića, ministru je danas dostavljen iz Uprave za nekretnine, odnosno Područne jedinice Podgorica.

Dokument je, potvrđeno je "Vijestima", dostavljen i Zaštitnici imovinsko pravnih interesa. Dokument je dostavljen u vezi sa postupkom koji se pred Osnovnim sudom vodi protiv Ministarstva po tužbi više vlasnika stanova.

Osnovni sud u Podgorici krajem januara donio je privremenu mjeru kojom se državi - resoru koji vodi Odović, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Zaštiti prostora, privremeno zabranjuje rušenje i bilo kakva promjena na Lameli C. Mjera je donijeta po tužbi više vlasnika stanova.

Nakon toga, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine tražilo je da se slična mjera donese u odnosu na vlasnike stanova, da se utvrdi stanje i da se u Lameli C zabrani gradnja.

Bonus video: