Otašević: Izjavu sam predao kada je trebalo, podnijeću tužbu protiv Đurovića

V.d. direktora Gradske RTV reagovao na navode direktora Media centra i poručuje da portali po aktuelnoj zakonskoj regulativi u Crnoj Gori ne spadaju u djelatnosti pružanja audio vizuelnih medijskih (AVM) usluga

9907 pregleda 3 komentar(a)
Otašević, Foto: Savo Prelević
Otašević, Foto: Savo Prelević

Inspekcija rada konstatovala je da ne postoji pravilnik koji uređuje proceduru izbora vršioca dužnosti direktora RTV Podgorica (Gradska TV), zbog čega kao kandidat za tu poziciju nisam imao obavezu da predam izjavu da ne podliježem zabranama iz Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera, kazao je v.d. Gradske TV Vladimir Otašević.

On je to kazao reagujući na današnje saopštenje direktora Media centra Gorana Đurovića da je "zoni krivične odgovornosti, jer je prilikom imenovanja za vršioca dužnosti direktora, a moguće i na konkursu za izbor direktora RTV Podgorica u punom mandatu, priložio falsifikovanu ispravu“.

"Nijedan od kandidata za vršioca dužnosti direktora nije tada predao tu izjavu“, saopštio je Otašević.

On je istakao da tvrdnje Gorana Đurovića, koje su iznijete u medijima, nisu tačne i da su iznijete sa namjerom da se uništi njegov profesionalni integritet i kredibilitet.

"Zbog laži koje konstantno iznosi o meni u medijima, od mog izbora za vršioca dužnosti izvršnog direktora RTV Podgorica podnijeću tužbu nadležnom sudu", poručio je Otašević.

On je ponovio da je "pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio da ne podliježem zabranama iz člana 29 Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera i ta izjava je uredno ovjerena kod notara“.

Kazao je i da je njegova supruga bila suvlasnica portala PRESS, odnosno kompanije Montenegro Press Company, koja stoji iza tog portala, međutim ta činjenica nema korelaciju sa članom 29 Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera RTV Podgorica.

"Portali po aktuelnoj zakonskoj regulativi u Crnoj Gori ne spadaju u djelatnosti pružanja audio vizuelnih medijskih (AVM) usluga ni prema Zakonu o medijima ni prema Zakonu o elektronskim medijima“, naglasio je Otašević.

Bonus video: