Krivična prijava protiv učenika zbog incidenta u školi "Branko Božović"

Maloljetniku se na teret stavlja krivično djelo - nasilničko ponašanje

14985 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je, po nalogu Osnovnog tužilaštva, podnijela krivičnu prijavu protiv četrnaestogodišnjeg učenika Osnovne škole "Branko Božović".

Taj maloljetnik je, kako navodi policija, juče ušao u učionicu sa fantomkom na glavi, sprejom sa nadražujućim dejstvom prskao po učionici, a zatim "maloljetnom licu zadao udarce podesnim sredstvom u predjelu leđa".

"Nakon ovog događaja dva maloljetna lica su se javila na ukazivanje ljekarske pomoći i policiji zatim dostavili ljekarsku dokumentaciju. U službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prikupljena su obavještenja od nastavnice čiji je čas bio u toku u trenutku događaja, te su u u prisustvu zakonskih zastupnika prikupljena obavještenja i od više maloljetnih lica", saopštila je Uprava policije.

Sa svim je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio prikupljanje dodatnih obavještenja, a nakon uvida u spise predmeta naložio da se protiv gore pomenutog maloljetnika starog 14 godina podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nasilničko ponašanje.

Bonus video: