Vijeće Privrednog suda odbilo prigovor “Domena”

"Ispitujući zakonitost prvostepenog rješenja, Vijeće Privrednog suda Crne Gore nalazi da je pravilno odlučio prvostepeni sud kada je odbio predlog za određivanje privremene mjere, te da je prigovor predlagača obezbjeđenja neosnovan, zbog čega je isti odbio", saopštio je sud

2640 pregleda 0 komentar(a)
Privredni sud (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Privredni sud (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Privredni sud donio je danas rješenje kojim je odbijen prigovor predlagača obezbjeđenja “Domen” DOO Podgorica koji je podnijet na rješenje tog suda od 17. januara.

"Naime, rješenjem Privrednog suda Crne Gore P.br. 477/23 od 17.01.2024. godine odbijen je predlog predlagača kojim je tražio da se odredi privremena mjera kojom se zabranjuje protivniku predlagača da sprovede Javni poziv br. 0130205-350/23-3953 od 21.06.2023. godine za izbor Agenta registracije domena u okviru nacionalnog Internet domena Crne Gore, da izabere novog agenta registracije, da zaključi ugovor sa novim Agentom registracije, da dodijeli ovlašćenja novom Agentu registracije za registraciju domena i pružanje drugih usluga u vezi sa korišćenjem nacionalnog domena '.me', kao i da pravno i faktički spriječi predlagača da vrši ovlašćenja za registraciju domena i pružanje drugih usluga u vezi sa korišćenjem nacionalnog domena '.me'. Na navedeno rješenje predlagač obezbjeđenja 'Domen' DOO Podgorica podnio je blagovremeni prigovor", saopštio je portparol Privrednog suda, sudija Vladimir Bulatović.

"Ispitujući zakonitost prvostepenog rješenja, Vijeće Privrednog suda Crne Gore nalazi da je pravilno odlučio prvostepeni sud kada je odbio predlog za određivanje privremene mjere, te da je prigovor predlagača obezbjeđenja neosnovan, zbog čega je isti odbio. Predmetna odluka sa bližim razlozima biće objavljena na internet stranici Privrednog suda Crne Gore", zaključuje se.

Bonus video: