Đurović: Otašević da odgovori na jednostavna pitanja, umjesto ispraznih prijetnji tužbama

Odgovor Media centra na reagovanje v.d. direktora RTV Podgorica

4357 pregleda 2 komentar(a)
Đurović, Foto: Boris Pejović
Đurović, Foto: Boris Pejović

Direktor Media centra Goran Đurović kazao je da Vladimir Otašević, v.d. direktor RTV Podgorica i kandidat za tu funkciju u punom mandatu, "umjesto ispraznih prijetnji tužbom" i kvalifikacija na njegov račun, treba samo da odgovori na "nekoliko jednostavnih pitanja".

"Da li je na Portalu PRESS sve do 7. februara bila istaknuta e-mail adresa posebnog segmeta privrednog društva Montenegro Press Company doo, koji se zove Video produkcija: produkcija@press.co.me?

"Da li je privredno društvo Montenegro Press Company doo u predizbornim kampanjama 2022. i 2023. godine nudilo zainteresovanim političkim partijama cjenovnik usluga kojim nudi izradu video materijala i publikovanje video materijala u predizbornim kampanjama (250 eura/dan za izradu video materijala, 200 eura/dan publikovanje video materijala)?

"Da li se privredno društvo Montenegro Press Company doo bavi proizvodnjom audio-vizuelnih sadržaja i oglašavanjem?

"Kog datuma je Vladimir Otašević, prilikom imenovanja za vršioca dužnosti direktora RTV Podgorioca, potpisao izjavu o nepostojanju sukoba interesa, propisanog članom 29 Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica?

"Da li je izjava Vladimira Otaševića o nepostojanju sukoba interesa prilikom imenovanja za vršioca dužnosti direktora RTV Podgorica predočena postupajućem inspektoru Odsjeka za inspekciju rada, kako to tvrdi inspektor rada u svom zvaničnom obavještenju dostavljenom Media centru?

"Kog datuma je Vladimir Otašević, prilikom konkurisanja za direktora RTV Podgorica u punom mandatu, potpisao izjavu o nepostojanju sukoba interesa, propisanog članom 29 Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica?

"Kog datuma je Vladimir Otašević predao dokumentaciju na konkursu za direktora RTV Podgorica?

"Da li je 26. januara ove godine na Portalu PRESS, supruga Vladimira Otaševića i dalje figurirala kao vlasnica 90% privrednog društva Montenegro Press Company doo?

"Do kojeg datuma je supruga Vladimira Otaševića bila vlasnica 90% preduzeća Montenegro Press Company doo?

"Zašto se supruga Vladimira Otaševića neposredno prije sjednice Savjeta RTV Podgorica, na kojoj će se obaviti izbor direktora RTV Podgorica, odrekla vlasništva u privrednom društvu Montenegro Press Company doo?

"Na koji je način 90% vlasništva supruge Vladimira Otaševića prešlo u ruke gospodina Dragana Lekovića – prodajom, poklonom ili na neki drugi način", naveo je Đurović.

Kaže da je Otašević imenovanjem za v.d. direktora RTV Podgorica "ušao u krug javnih funkcionera i sada on treba da daje odgovore na pitanja koja interesuju javnost."

"Precizni odgovori Vladimira Otaševića na ovih 11 pitanja mogu pomoći da se pripremi za budući sudski postupak kojim prijeti u nadi da će se pozivanjem na sud sakriti od činjenica koje su ga dovele do zone krivične odgovornosti", zaključuje Đurović.

Bonus video: