Skuplje polaganje vozačkog u Baru

“Svaki grad pravi svoj dogovor. Cijene u Baru su jeftinije od, recimo, Budve i Podgorice, ali skuplje od nekih gradova na sjeveru. Sve u skladu sa standardom života u gradu”

6449 pregleda 6 komentar(a)
Panorama Bara, Foto: shutterstock
Panorama Bara, Foto: shutterstock

Dogovorom četiri barske auto škole određen je novi cjenovnik kojim od ovog mjeseca obuka za polaganje vozačkog ispita za automobil košta 550 eura i 300 eura za motor.

To je “Vijestima” potvrdio Stefan Šišović, vlasnik auto-škole “Stefan” koji je kazao da je do povećanja cijena došlo zbog ukupne ekonomske situacije.

“Svaki grad pravi svoj dogovor. Cijene u Baru su jeftinije od, recimo, Budve i Podgorice, ali skuplje od nekih gradova na sjeveru. Sve u skladu sa standardom života u gradu”, kazao je.

Prije povećanja, cijena obuke za vozački ispit B kategorije, za automobil, iznosila je 400 eura dok je polaganje za motor koštalo 230 eura.

“Sad je potpuno drugačije vrijeme nego prije tri godine. Sto eura sada znači mnogo manje nego ranije, tako da smatramo da ovo poskupljenje nije veliko i da je u potpunosti opravdano. Skuplje je sve, počevši od goriva”, poručio je.

On smatra da povećanje cijena vozačkih ispita neće uticati na interesovanje kandidata jer nisu ni prethodna poskupljenja uticala na broj polaznika.

Bonus video: