Leković: Neistina da je Savjet izmjenio uslove konkursa pred sam konkurs

"Navedeni uslovi su propisani prije skoro tri godine, Statutom iz 2021. godine, koji je u skladu sa Odlukom Skupštine Opštine Bar o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću lokalnog javnog emitera 'Radio Bar'"

4294 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsjednice Savjeta Radio Bara Nina Leković reagovala je na tekst "Savjet Radio Bara izmjenio uslove, pa izabrao Jovovića za novog direktora", objavljen na portalu Vijesti.

Reagovanje prenosi integralno.

"Vašem mediju sam dala zvaničnu izjavu da je Savjet imenovao mr Ivana Jovovića za novog direktora Radio Bara, za koga su glasala 4 prisutna člana, od ukupno 5, koliko broji Savjet, te da će biografija novoimenovanog direktora biti objavljena nakon zaključenja ugovora, i isteka mandata dosadašnjoj direktorici, a to je 12. februara, kada će javnost biti upoznata sa svim pojedinostima konkursa.

Stavljajući naslov "Savjet izmjenio uslove konkursa pa izabrao Jovovića za novog direktora", na tendenciozan način se sugeriše javnosti da je Savjet izmjenio uslove konkursa pred sam konkurs, što je apsolutna neistina. Navedeni uslovi su propisani prije skoro tri godine, Statutom iz 2021. godine, koji je u skladu sa Odlukom Skupštine Opštine Bar o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću lokalnog javnog emitera "Radio Bar", po kojoj je Savjet dužan da postupa.

Kao predsjednica Savjeta, dužna sam da štitim integritet organa upravljanja na čijem sam čelu, jer ovakav naslov direktno šteti i ugledu članova Savjeta koji su imenovani u decembru 2023. godine, i koji nikako nisu mogli vršiti izmjene uslova konkursa, koji su, ponavljam, u skladu sa Statutom iz 2021. godine i osnivačkim aktom.

Ovom prilikom želim da istaknem da sam svaku odluku za vrijeme svog mandata u Savjetu Radio Bara donijela po sopstvenoj savjesti, i za iste snosim odgovornost. Moj lični i profesionalni integritet mi ne dozvoljavaju da pojedinačne odluke obrazlažem medijskim putem, naročito nakon spornog naslova koji navodi čitaoce na pogrešan zaključak. Na kraju, zakonitost mog rada, kao i rada čitavog Savjeta, se mogu utvrditi pred nadležnim sudom", piše u reagovanju Leković.

Bonus video: