Martinović odbio žalbu Montenegro petrola

Montenegro petrol se žalio na Rješenje Agencije za životnu sredinu koja je ranije konstatovala da je betonskim postrojenjem na Morači napravljena šteta životnoj sredini

7906 pregleda 16 komentar(a)
Martinović, Foto: Vlada Crne Gore
Martinović, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović odbio je žalbu građevinske firme Montenegro petrol, koja je vršila eksploataciju šljunka sa rijeke Morače.

Dalji postupak vodi zaštitnik imovinsko pravnih odnosa Crne Gore.

Kako prenosi portal RTCG, Martinović je odbio žalbu kompanije Montenegro petrol koju zastupa advokat Nikola Martinović. Oni su se žalili na Rješenje Agencije za životnu sredinu koja je ranije konstatovala da je betonskim postrojenjem na Morači napravljena šteta životnoj sredini.

Agencija je prošle godine donijela rješenje kojim je utvrđeno da je Montenegro petrol pričinio štetu životnoj sredini kršenjem Zakona i profesionalnih standarda, internih pravila poslovanja.

"I grubom nepažnjom operatera usljed devastacije prirodnih vrijednosti u koritu rijeke Morače na potezu od ušća Sitnice do Vukovačkog mosta, čime je pričinjena šteta koja ima značajan negativan uticaj na dostizanje ili održavanje povoljnog statusa zaštićenih vrsta i prirodnih staništa predmetnog područja, kao i izdašnost vodoizvorišta Bolje sestre", navodi se, između ostalog, u rješenju.

Bonus video: