Nikšić: TIKA izrazila spremnost da Domu za stare donira ambulantno vozilo

"Direktorica Doma starih istakla je brojne benefite najavljene donacije vozila, koje će omogućiti efikasniji rad i bezbjedniji prevoz korisnika"

3626 pregleda 1 komentar(a)
Dom za stare Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Dom za stare Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Turska organizacija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) izrazila je spremnost da nikšićkom Domu za stare donira ambulantno vozilo. To su saopštili iz Doma starih, ustanove koju su obišli koordinatorka TIKA-e Nihal Ersoj i njen saradnik Asmir Spahić. Oni su v.d.direktorice Doma starih, mr Jelenu Banjević, upoznali sa radom te međunarodne organizacije, koja je sa radom u Crnoj Gori počela 2007. godine, kao i sa brojnim projektima koji su uz njihovu pomoć realizovani u Crnoj Gori.

"Direktorica Doma starih istakla je brojne benefite najavljene donacije vozila, koje će omogućiti efikasniji rad i bezbjedniji prevoz korisnika. Naglasila je da bi donacija vozila za prevoz osoba s invaliditetom doprinijela većem kvalitetu usluga koje se pružaju u ovoj ustanovi jednoj od najosjetljivijih kategorija stanovništva, a time i radu ustanove. Koordinatorka Nihal prepoznala je značaj naše brige i posvećenosti starijima, kao posebno ranjivoj, a istovremeno i izuzetno vrijednoj grupaciji našeg društva, i kao nastavak dobre buduće saradnje i podrške JU Dom starih Nikšić najavila je donaciju vozila za prevoz osoba s invaliditetom“, stoji u saopštenju za javnost.

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju je za 16 godina aktivnosti u Crnoj Gori realizovala blizu 500 projekta i aktivnosti.

Bonus video: