Balić: Prva zima u kojoj Centar za kulturu u Gusinju koristi sopstveno grijanje

"Impozantan objekat Centra za kulturu, punih 15 godina nije funkcionisao u potpunosti. Problem sa kojim se susretala naša ustanova, od puštanja u rad ovog objekta je, nefunkcionalno grijanje, koje 15 godina nije pušteno u rad"

3900 pregleda 61 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Opština Gusinje
Foto: Opština Gusinje

Ovo je prva zima u kojoj JU Centar za kulturu u Gusinju koristi svoje sopstveno grijanje, koje je instalirano samom izgradnjom objekta.

To je kazala direktorica JU Centra za kulturu u Gusinju Lejla Balić.

"Impozantan objekat Centra za kulturu, punih 15 godina nije funkcionisao u potpunosti. Problem sa kojim se susretala naša ustanova, od puštanja u rad ovog objekta je, nefunkcionalno grijanje, koje 15 godina nije pušteno u rad", kazala je Balić, saopšteno je iz Opštine Gusinje.

Ona je istakla, da se stvar po ovom pitanju promijenila iz korijena nakon dolaska nove vlasti.

Lejla Balić
foto: Opština Gusinje

Zimske aktivnosti, kako su naveli iz Opštine Gusinje, godinama su bile ograničene. "Razlog zbog koji su razne aktivnosti i manifestacije "spavale" zimskim snom je, nefunkcionisanje grijanja u ovoj ustanovi."

"Zahvaljujući novoizabranom rukovodstvu Opštine Gusinje na čelu sa predsjednikom Sanelom Balić, obezbijedena su novčana sredstva za osposobljavanje grijanja i puštanje u rad istog, čime se obezbijedio nesmetan rad ustanove", dodala je Balić.

Lejla Balić
foto: Opština Gusinje

Iz Opštine Gusinje su pojasnili da nakon sanirana problema sa grijanjem, građani su bili u prilici da u prijatnim uslovima uživaju u prikazivanju filmova, a iz Centra za kulturu najavljuju nove aktivnosti u okviru mafinestacije "Gusinje winter fest" koja je započela krajem prošlog mjeseca.

Bonus video: