MPNI: Nastavljena instalacija računarske opreme u podgoričkim školama

„U OŠ „Milorad Musa Burzan“ instaliraće se 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača u računarskoj učionici, dok će kabineti dobiti po 21 računar i televizor i osam laptopova“

2717 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Podgorica (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Timovi IT sektora nastavili su sa instalacijom računarske opreme u podgoričkim osnovnim školama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Iz tog Vladinog resora kazali su da timovi IT sektora inastaliraju opremu u računarskim učionicama Osnovne škole (OŠ) „Branko Božović“, i to 32 računara, dva televizora 65 inča i dvamultifunkcionalna štampača.

Kako su rekli, kabineti te škole biće opremljeni sa 16 računara, 16 televizora 65 inča i šest laptopova.

„U OŠ „Milorad Musa Burzan“ instaliraće se 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača u računarskoj učionici, dok će kabineti dobiti po 21 računar i televizor i osam laptopova“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će računarske učionice u OŠ „Vuk Karadžić“ biti opremljene sa 32 računara, dva televizora i dva multifunkcionalna štampača, a kabineti sa po 15 računara i televizora i šest laptopova.

„U OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ će se u računarskim učionicama instalirati 32 računara, dva televizora i dva multifunkcionalna štampača, dok će se u kabinetima naći po 16 računara i televizora i šest laptopova“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su rekli da će jedna od najmlađih škola u Crnoj Gori, OŠ „Novka Ubović“, za računarsku učionicu dobiti 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač.

Iz Ministarstva su kazali da će u kabinetima te škole biti instalirano po 11 računara i televizora i šest laptopova.

„U OŠ „Savo Pejanović“ će se u računarskoj učionici instalirati 16 računara, televizor TV 65 inča, multifunkcionalni štampač, a u kabinetima po 17 računara i televizora i četiri laptopa“, navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz Ministarstva, učenici u Kučima, u OŠ „Đoko Prelević“ na Ublima, dobiće četiri računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač za računarsku učionicu, dok će pet računara, pet televizora i laptop biti raspoređeni po kabinetima.

Bonus video: