Bar: Čišćenje kanala i asfaltiranje ulice u naselju Sokolana

Ulica u naselju Sokolana, dužine 220 metara i širine tri metra, je tamponirana i asfaltirana, a kanal koji se nalazi duž ulice je očišćen od komunalnog otpada i rastinja

2379 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar je realizovala aktivnosti tamponiranja i asfaltiranja ulice i čišćenje kanala u naselju Sokolana, a projekat je finansiran kroz šemu malih grantova u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope ROMACTED II – „Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje Roma na lokalnom nivou“ uz dodatnu finansijsku podršku Opštine Bar.

Ulica u naselju Sokolana, dužine 220 metara i širine tri metra, je tamponirana i asfaltirana, a kanal koji se nalazi duž ulice je očišćen od komunalnog otpada i rastinja. Ukupna vrijednost projekta je iznosila gotovo 21 hiljadu eura, od čega je 15 hiljada eura finansirano kroz sami grant Evropske unije i Savjeta Evrope, a ostatak je finansirala Opština Bar, saopštila je ta lokalna samouprava. Radove je izvela firma "Putevi Bar".

“Upravo su rezultati koje smo postigli u Baru pokazali koliko zajednička saradnja doprinosi najboljim rezultatima i Opština Bar nam je zaista bila dobar partner ne samo u logističkom dijelu nego i kroz finansijsku podršku koju su opredijelili pored inače opredijeljenih sredstava Savjeta Evrope i Evropske unije čiji je ovo zajednički projekat. Osnova grantova i ukupno Romacted programa jesu potrebe zajednice koje ona sama iskaže a onda se mi u daljem procesu trudimo da u što kvalitetnije i u većem obimu zajedno odgovorimo na iste”, kazala je Milica Kovačević iz Savjeta Evrope.

sokolana put
foto: Opština Bar

“Ovaj segment puta u naselju Sokolana je sama zajednica predstavila kao prioritetetno pitanje, zato smo ga kandidovali kao projekat za mali grant koji je podržan od strane Savjeta Evrope, a sve u okviru Programa ROMACTED za Zapadni Balkan, gdje Opstina Bar učestvuje kao partner. Opština Bar će istom dinamikom da podrži svaki projekat koji ide u pravcu unaprjeđenja životnih uslova svih njenih gradana kao i ugroženih kategorija ljudi i zajednica, a prije svega RE populacije,” kazao je Naser Kraja, samostalni savjetnik za manjinska prava u Opštini Bar.

“Realizacijom ovih aktivnosti značajno smo doprinijeli rješavanju prioritetnih problema i poboljšanju kvaliteta života mještana Sokolane naročito u zimskom periodu kada su slabo prohodna ulica i gotovo stalno poplavljen kanal izazivali velike poteškoće i probleme u naselju“, istakla je Ana Živanović, šefica Sektora za upravljanje projektima u Sekretarijatu za lokalni ekonomski razvoj.

Bonus video: