Novaković Đurović: Odbijanje žalbe Montenegro Petrola potvrda ispravnosti odluka prethodne Vlade

"Jedini pravedan ishod ovog postupka bio bi da se od nelegalnog eksploatatora naplati pričinjena šteta od strane države", rekla je politička direktorka GP URA

4918 pregleda 8 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Odbijanje žalbe Montenegro Petrola od strane Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera potvrda je ispravnosti odluka i aktivnosti koje je prethodna Vlada preuzela na suzbijanju eksploatacije šljunka u koritu rijeke Morače, saopštila je politička direktorka Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je dodala da je ta građevinska firma "decenijama eksploatacijom šljunka devastirala korito rijeke Morače i umanjivala izdašnost" vodoizvorišta Boljesestra, "a istovremeno takvim nelegalnim aktivnostima sticala milionske prihode".

Novaković Đurović je rekla da je prethodna Vlada, u kojoj je bila ministarka, odlučno pokrenula aktivnosti na suzbijanju eksploatacije, donijela odluku o rušenju nelegalnih objekata i na taj način "direktno povećala izdašnost vodoizvorišta za gotovo pet puta i omogućila uredno vodosnabdijevanje na crnogoroskom primorju prošle godine".

"Takođe, otpočeli smo i aktivnosti na saniranju korita rijeke Morače u saradnji sa Regionalnim vodovodom", dodala je Novaković Đurović.

"Vjerujem da će i dalji tok postupka u vezi sa firmom Montenegro petrol takođe potvrditi da smo u mandatu 43. Vlade radili u javnom interesu i pokrenuli najvažnije procese u ovoj oblasti, koje sada treba samo da nastavi i 44. Vlada. A jedini pravedan ishod ovog postupka bio bi da se od nelegalnog eksploatatora naplati pričinjena šteta od strane države", zaključuje Novaković Đurović.

Bonus video: