Demokrate: Ne podmećite da je naš stav ono što je Stijepović lično odlučio

Kada je u pitanju plaćanje naknade porodici Đurišić, u DPS-u su "potpuno kontradiktorni, kao mnogo puta do sada," ističu iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada
67 pregleda 1 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 08.08.2017. 17:57h

Kad DPS ili bilo koji njegov predstavnik iskoristi samu riječ "demokratija", "svi normalni, časni i pošteni ljudi se prvo naježe, a onda i nasmiju", kazali su iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada.

"Tako je bilo i sa nama kad pročitasmo nemušti odgovor podgoričkog ogranka organizovane kriminalne grupe, koja ima dodatni hendikep da je predstavlja gradonačelnik koji jedno misli, drugo smisli, treće krene da izgovori, četvrto kaže, peto počne da radi, šesto radi, sedmo naopako prikrajči, a ništa od toga u interesu građana Podgorice, što je u susret kupljenim izborima stalno ponavljao kao papagaj," rekli su iz Demokrata.

Klub odbornika DPS Glavnog grada saopštio je da Demokrate pokazuju nepoštovanje nadležnih institucija u Crnoj Gori, pozivajući Glavni grad da riješi pitanje Vanje Đurišića.

Iz Demokrata su podsjetili predstavnike DPS da ulice Glavnog grada obiluju fekalijama, dok oni "uživaju na odmorima."

"Možda bi trebalo da pozajmite određenu količinu i premjestite ispred vašeg mjesta stanovanja, pa da vidimo da li biste onda imali vremena da se sa nama dopisujete tuk na utuk ili biste brže bolje, ali u skladu sa zakonom, rješavali, očito, gorući problem. Ipak ne, važnije je vama da izmudrujete nešto oko opozicije u vašem saopštenju, nego da se posvetite građanima, čiji vam je interes, ali samo na usnama i na peru, “uvijek na prvom mjestu”. Ma, nije nego. Vama su na prvom mjestu vaši sitni ili krupni interesi i debeli novčanici – kako koga dopadne, a građane se sjetite pred izbore, kad počnete na uvo da im pjevušite toliko puta ispjevana lažna obećanja. Sve za glas i još koji mjesec privilegija," dodaju iz Demokrata.

Kada je u pitanju plaćanje naknade porodici Đurišić, ističu, u DPS-u su "potpuno kontradiktorni, kao mnogo puta do sada."

"Toliko petljate, da ne znate šta pišete u saopštenjima, a šta govorite na sjednicama Skupštine Glavnog grada. Gradonačelnik je na sjednici Skupštine 11. aprila rekao da ako se postupak pred katastrom pozitivno završi za porodicu Đurišić, da u Budžetu ima novca i da će im svaki cent biti isplaćen. Sada je to ponovio, samo je pomjerio rok - kada se završi upravni spor. Koliko ste spremni da podmećete, najbolje se vidi u tome da tvrdite da je naš stav da se isplata veže za okončanje postupka pretvaranja prava korišćenja u pravo svojine, a upravo je gradonačelnik Stijepović to vezao jedno za drugo. Zaista vam ovo loše ide, ne možete se usaglasiti, ali je najgore od svega što dok se vi međusobno usaglašavate teku fekalije ulicom na 3 kilometra od centra Podgorice. Ipak je za vas najkorisnije da se vratite krivičnopravnoj materiji, jer će vaše znanje iz te oblasti biti bitnije vašem šefu ubrzo, više od svih milijardi koje je oteo Crnoj Gori, ako ga se u međuvremenu ne odreknete i opredijelite se za status svjedoka saradnika," zaključili su iz Demokrata u Glavnom gradu.

Bonus video: